Хлібні коржі — це простий і смачний спосіб приготування хлібних виробів, які можна швидко приготувати для сніданку чи перекусу. Цей рецепт відомий своєю легкістю в приготуванні та використанням доступних інгредієнтів. Вони чудово поєднуються з різноманітними начинками чи можуть бути подані просто з вершковим маслом або медом.
Інгредієнти:
борошно — 300 г;
вода — 150 мл або молоко — 150 г;
сіль — 1 дрібка;
олія — 1-2 ст. ложки + для смаження;
сода — 0,5 ч. л. ложки
оцет — 1 ч. ложка
Приготування.
Борошно просіяти.
У борошні зробити заглиблення і посипати його. Влити воду (чи молоко), додати соду й оцет, 1-2 ст. ложки олії. Замісити м'яке тісто.
Накрити тісто рушником і дати йому відпочити 10 хвилин. Потім розділити тісто на кульки розміром із волоський горіх.
Розкачати тісто товщиною 0,3-0,5 см.
Розігріти сковороду, насипати 1-2 ст. ложки олії. В розігріту олію викласти коржики. Смажимо на середньому вогні 2-3 хвилини (до золотистого кольору).
Потім коржі перевернути й обсмажити з іншого боку 2-3 хвилини. Олію додавати в міру потреби по 1 ст. ложці.
Коржі готові.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.