Пісне печиво з кунжутом готується надзвичайно просто. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 11 штук.
Інгредієнти:
борошно — 300 г (2 склянки об'ємом 250 мл);
цукор — 120 г;
олія — 90 мл;
кунжут — 20-30 г;
ванілін — 1 дрібка;
сіль — 1 дрібка;
сік лимонний — 1 ч. ложка;
сода — 0,5 ч. ложки;
вода — 100 мл.
Приготування.
Борошно просіяти. Додати цукор, соду, сіль і ванілін. Перемішати.
У сухій суміші зробити заглиблення і влити туди олію й лимонний сік.
Влити воду.
Замісити тісто. Тісто виходить м'яким, еластичним, зовсім не липне до рук. Вага тіста – 620 г.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Відщипнути невеликий шматочок тіста, скачати кульку розміром трохи більше за волоський горіх і обваляти в кунжуті. Вчинити так з усім тістом.
Деко застелити пергаментом і викласти туди заготовки.
Поставити печиво випікатися в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин. Орієнтуватися на особливості духовки.
Пісне печиво з кунжутом готове.
Таке печиво стане чудовим доповненням до чашки кави або чаю.
Також ми розповідали про сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт.