Догори
Дати відгук

Пікантна закуска з помідорів із зеленню та морквою — простий рецепт

Бажано взяти сорт сливка.

1 хв на прочитання08 Липня 2024, 07:28
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Пікантна закуска з помідорів із зеленню та морквою готується з сезонних продуктів. Для її приготування варто вибрати пружні помідори зі щільною шкіркою — бажано взяти сорт сливка.

Інгредієнти:

помідори — 4-5 шт.;

морква — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

кріп — ½ пучка;

олія — ​​3 столові ложки;

оцет столовий 9% — 2 столові ложки;

цукор — ¼ чайної ложки;

сіль — ¼ чайної ложки;

перець червоний мелений — за смаком.

Приготування.

Під проточною водою добре промити помідори. Зрізати місце, в якому росла плодоніжка, а самі помідори потім нарізати у формі великих часточок.

Очистити свіжу соковиту морквину. Подрібнити її тонкою соломкою — можна для зручності взяти тертку для моркви по-корейськи.

Очистити цибулину. Пошинкувати її тонкими півкільцями.

Промиті й обсушені гілочки свіжого кропу дрібно покришити.

Для заправки в маленькій мисці з'єднати олію, столовий оцет, цукор, сіль, червоний мелений перець. Енергійно змішати інгредієнти заправки.

В об'ємну миску покласти нарізку з помідорів, цибулі, моркви та кропу. Залити до інгредієнтів пікантну заправку. Перемішати. Смачну закуску на півгодини відправити у холодильник, а потім можна пригощатися. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.