Догори
Дати відгук

Підступний натрій і як нейтралізувати його вплив: лікарі розповідають про безкоштовні способи знизити тиск

Головний засіб контролю гіпертензії дуже простий.

1 хв на прочитання25 Грудня 2022, 09:54
Поділитись:

Є люди, які люблять сіль, дехто навіть стверджує, що не може обійтися без неї. Але вам варто звернути особливу увагу на кількість солі, якщо ви маєте постійний підвищений тиск (артеріальну гіпертензію).

Лікарі наголошують, що лікування артеріальної гіпертензії будь-якого походження вважається неповноцінним, якщо ви не обмежите вживання натрію з їжею.

Головним джерелом натрію є його хлорид — кухонна сіль. Гіпертоніки повинні намагатися солити їжу якнайменше, а найкраще — зовсім не солити. Насправді відмовитися від солі не так уже й складно. При цьому можна трохи схитрувати — за відсутності протипоказань використовувати замість солі перець, який надає гостроти стравам, але на тиск не впливає.

Проте це не єдиний спосіб нейтралізувати вплив натрію.

Надлишок вісцерального жиру фізично стискає нирки, витискаючи натрій назад у кровотік і підвищуючи кров'яний тиск. Водночас ожиріння й артеріальна гіпертензія можуть мати руйнівні наслідки для здоров'я. Але є й гарні новини, розповідає американський лікар, автор і професійний оратор із питань громадської охорони здоров'я Майкл Грегер.

Зниження ваги лише на кілька кілограмів знімає такий тиск. Можна сміливо сказати, що зменшення маси тіла — головний засіб контролю гіпертензії. Відомо, що зі зниженням ваги на 4 кг кров'яний тиск знижується так само, як при скороченні вживання солі — у 2 рази.

Тимчасом не хочете робити операцію — схудніть: американський лікар про безкоштовну альтернативу лікування артриту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.