Догори
Дати відгук

ПХ-«олів'є»: цікавий рецепт без м’яса

Але хоч ці варіанти замін продуктів корисні, вони призведуть до невпізнання смаку салату.

1 хв на прочитання30 Грудня 2023, 01:21
Фото: Телеграм-канал «Я вимагаю для тебе авокадо» Фото: Телеграм-канал «Я вимагаю для тебе авокадо»
Поділитись:

Спеціалізований Телеграм-канал «Я вимагаю для тебе авокадо» наводить рецепт відомого салату «олів’є» для прихильників правильного харчування. Авокадо замість картоплі знижує кількість вуглеводів, а відсутність яєць та соєвий сир тофу замість м'яса (ковбаси) як джерело білка робить салат менш жирним і калорійним. Якщо використовувати не консервований горошок, а свіжий або заморожений, то в салаті також поменшає цукру — адже цукор при консервації що горошку що кукурудзи використовується завжди. Використання в рецепті свіжих огірків знижує кількість солі у страві.

Проте слід враховувати, що не всі їдять авокадо й не всім сподобається смак тофу. Окрім того, хоч ці варіанти замін продуктів корисні, але вони призведуть до невпізнання смаку салату. Та якщо любите тофу чи з різних причин не вживаєте продуктів тваринного походження, то таке «олів’є» вам смакуватиме.

Інгредієнти:

морква — 100 г;

свіжі огірки — 120 г;

солоні огірки — 80 г;

копчений або салатний тофу — 100 г;

авокадо — 100 г;

зелений горошок — 90 г;

зелень за смаком;

заправка (пісний майонез або суміш натурального йогурту та песто-соусу).

Приготування.

Моркву відварити до м'якості, дати їй охолонути.

Зварити зелений горошок (до м'якості він вариться не більше 5-10 хвилин).

Нарізати всі інгредієнти кубиками та додати заправку, перемішати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.