Печиво «Спіральки» — не лише смачне й легке в приготуванні, а й надзвичайно оригінальне на вигляд

1 хв на прочитання10 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Виглядає, ніби з вітрини кондитерської.

Хочете потішити себе та близьких не лише смачним, а й ефектним домашнім десертом? Печиво «Спіральки» — ідеальний варіант! Його легко готувати, а завдяки контрастному поєднанню світлого та шоколадного тіста воно виглядає, ніби з вітрини кондитерської. Крім того, це чудове заняття для всієї родини: діти із задоволенням допомагатимуть розкачувати тісто та скручувати рулетики. Аромат під час випікання точно створить атмосферу домашнього затишку!

Інгредієнти:

вершкове масло — 200 г;

борошно — 2 скл.;

яйця — 2 шт.;

цукор — 1 скл.;

какао — 1 ст. ложка;

ванільний цукор — 1 ч. ложка;

розпушувач для тіста — 1 ч. ложка.

Пригтування.

Розпушувач змішати з борошном. Масло кімнатної температури розтерти з цукром, додати борошно з розпушувачем, додати збиті яйця, замісити тісто.

Розділити на 2 рівні частини, в одну додати какао, добре вимісити. Чорну й білу частини поставити на 1 годину в холодильник.

Дістати тісто, розкачати тонким пластом — спочатку білу частину, потім чорну. Викласти одну на другу, притиснути долонями, скрутити щільним рулетиком.

Покласти рулетик у морозильну камеру мінімум на 1 годину.

Дістати, порізати рулетик ножем на тонкі кружечки. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Випікати при температурі 180 °C хвилин 20.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: