Хочете потішити себе та близьких не лише смачним, а й ефектним домашнім десертом? Печиво «Спіральки» — ідеальний варіант! Його легко готувати, а завдяки контрастному поєднанню світлого та шоколадного тіста воно виглядає, ніби з вітрини кондитерської. Крім того, це чудове заняття для всієї родини: діти із задоволенням допомагатимуть розкачувати тісто та скручувати рулетики. Аромат під час випікання точно створить атмосферу домашнього затишку!
Інгредієнти:
вершкове масло — 200 г;
борошно — 2 скл.;
яйця — 2 шт.;
цукор — 1 скл.;
какао — 1 ст. ложка;
ванільний цукор — 1 ч. ложка;
розпушувач для тіста — 1 ч. ложка.
Пригтування.
Розпушувач змішати з борошном. Масло кімнатної температури розтерти з цукром, додати борошно з розпушувачем, додати збиті яйця, замісити тісто.
Розділити на 2 рівні частини, в одну додати какао, добре вимісити. Чорну й білу частини поставити на 1 годину в холодильник.
Дістати тісто, розкачати тонким пластом — спочатку білу частину, потім чорну. Викласти одну на другу, притиснути долонями, скрутити щільним рулетиком.
Покласти рулетик у морозильну камеру мінімум на 1 годину.
Дістати, порізати рулетик ножем на тонкі кружечки. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Випікати при температурі 180 °C хвилин 20.
Більше новин читайте на GreenPost.