- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Печиво на огірковому розсолі — несподіваний рецепт
Печиво на огірковому розсолі — несподіваний рецепт
Список продуктів — короткий і дешевий, а смак — просто чудовий.

Ви можете здивуватись, але огірковий розсіл придатний не лише для приготування розсольника чи пампушок. Якщо у вас залишилося на дні банки трохи розсолу, можна спекти солодке печиво за цим рецептом. Список продуктів — короткий і дешевий, а смак — просто чудовий.
Інгредієнти:
огірковий розсіл — 1 склянка;
цукор — 1 склянка;
олія — 150 мл;
борошно — 3 склянки;
сода — 1 ч. л.;
ванілін — на кінчику ножа;
масло чи маргарин — для змащування.
Приготування.
У миску влити розсіл, олію, насипати цукор, ванілін, усе ретельно перемішати.
В окрему миску просіяти борошно й додати соду.
З’єднати обидві маси й вимісити м’яке тісто.
Залишити тісто на 15 хвилин «відпочити».
Присипати стіл борошном і розкачати тісто в пласт завтовшки 5-7 мм. Вирізати фігурки формочками чи пропустити тісто через м’ясорубку зі спеціальною насадкою.
Розігріти духовку до 200 °C.
Деко змастити маслом або маргарином. Викласти печиво.
Випікати печиво 10 хвилин, до золотистого кольору.
У тісто для печива можна додати мак, кунжут, кокосову стружку чи подрібнені горіхи.
Більше новин читайте на GreenPost.







