Пампушки з часником і зеленню — це справжній кулінарний скарб української кухні. Пухкі, запашні й неймовірно смачні, вони ідеально доповнюють будь-який обід чи вечерю. Готується це диво з простих інгредієнтів, але має особливий секрет — часниково-зелена заправка, яка додає випічці неповторного смаку й аромату.
Інгредієнти:
тепле, але не гаряче молоко — 150 мл;
цукор — 10 г;
дріжджі свіжі — 35 г;
сіль — 4-5 г;
яйця — 3 шт.;
кефір — 200 мл;
борошно — 750 г;
рослинна олія — 50 мл;
вершкове масло — 80 г;
часник — 1 головка;
петрушка — невеликий пучок.
Приготування.
Цукор і дріжджі розчинити у теплому молоці, залишити хвилин на 10 у теплому місці. Вони піднімуться пінною шапочкою.
Додати все інше, крім борошна, змішати. Після цього почати поступово додавати просіяне борошно. Виходить досить м'яке тісто.
Перекласти його у велику чашу, накрити харчовою плівкою, поставити у тепле місце на годину.
Тісто має підійти та збільшитися вдвічі.
Поділити його на 15-20 частин. Кожній частині зробити коло.
Перекласти у підготовлену форму.
Залишити підійти на півгодини, накривши бавовняним рушником.
Змастити пампушки збитим яйцем. Духовку розігріти до 220 °C, поставити форму з булочками в духовку. Пекти до рум'яної скоринки. Готовність випічки перевіряти зубочисткою.
Поки печуться пампушки, вершкове масло розтопити в мисці. Дрібно ріжемо зелень, часник, трохи солимо, додаємо в олію.
Теплі пампушки полити цією сумішшю просто у формі.
Ось і готові повітряні пампушки.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.