Пампушки на кефірі з сиром легко готуються на сковороді зі звичайних продуктів.
Інгредієнти:
сир (жирністю 9%) — 100 г;
кефір (жирністю 2,5%) — 100 г;
яйце — 1 шт.;
борошно — 180 г + 20 г для роботи з тістом;
трави італійські сушені — 1 ч. ложка;
сіль — 1/3 ч. ложки;
цукор — 1/2 ч. ложки;
сода харчова — 1/2 ч. ложки;
олія рослинна (для смаження) — 70 мл.
Приготування.
Кефір підігріти до теплого стану (можна в мікрохвильовій печі).
Сир перекласти у миску, влити теплий кефір і ложкою добре перемішати, розминаючи грудочки сиру, щоб вийшла більш-менш однорідна і рівномірна сирно-кефірна суміш.
У сирно-кефірну суміш вбити яйце, всипати сіль, харчову соду, цукор і суміш сушених італійських трав.
Перемішати до однорідності.
Всипати просіяне борошно.
Вимішати м'яке (незабите борошном) сирне тісто.
Затягнути миску з тістом плівкою та залишити на 15 хвилин.
Після цього тісто перекласти на присипаний мукою стіл і розкачати у коло діаметром 22 см.
Розрізати коло на сегменти-трикутники.
Усього виходить 8 трикутників, відповідно вийде 8 пампушок.
У сковороді розігріти олію і викласти у неї стільки сирних трикутників, скільки поміститься за раз.
Смажити пампушки на середньому вогні з двох сторін приблизно по 2 хвилини, до рум'яної скоринки.
Підсмажити такі пампушки потрібно і з трьох боків, приблизно по 30 секунд.
Посмажені пампушки викласти на таріль.
Подавати до столу теплими.
Також ми розповідали про оладки на кефірі із зеленою цибулею та твердим сиром — рецепт на кілька хвилин.