Догори
Дати відгук

Пампушки на кефірі з сиром — легко готуються на сковороді

Смажити їх потрібно на середньому вогні з двох сторін по 2 хвилини і ще з боків по 30 секунд.

1 хв на прочитання17 Квітня 2023, 07:24
Поділитись:

Пампушки на кефірі з сиром легко готуються на сковороді зі звичайних продуктів.

Інгредієнти:

сир (жирністю 9%) — 100 г;

кефір (жирністю 2,5%) — 100 г;

яйце — 1 шт.;

борошно — 180 г + 20 г для роботи з тістом;

трави італійські сушені — 1 ч. ложка;

сіль — 1/3 ч. ложки;

цукор — 1/2 ч. ложки;

сода харчова — 1/2 ч. ложки;

олія рослинна (для смаження) — 70 мл.

Приготування.

Кефір підігріти до теплого стану (можна в мікрохвильовій печі).

Сир перекласти у миску, влити теплий кефір і ложкою добре перемішати, розминаючи грудочки сиру, щоб вийшла більш-менш однорідна і рівномірна сирно-кефірна суміш.

У сирно-кефірну суміш вбити яйце, всипати сіль, харчову соду, цукор і суміш сушених італійських трав.

Перемішати до однорідності.

Всипати просіяне борошно.

Вимішати м'яке (незабите борошном) сирне тісто.

Затягнути миску з тістом плівкою та залишити на 15 хвилин.

Після цього тісто перекласти на присипаний мукою стіл і розкачати у коло діаметром 22 см.

Розрізати коло на сегменти-трикутники.

Усього виходить 8 трикутників, відповідно вийде 8 пампушок.

У сковороді розігріти олію і викласти у неї стільки сирних трикутників, скільки поміститься за раз.

Смажити пампушки на середньому вогні з двох сторін приблизно по 2 хвилини, до рум'яної скоринки.

Підсмажити такі пампушки потрібно і з трьох боків, приблизно по 30 секунд.

Посмажені пампушки викласти на таріль.

Подавати до столу теплими.

Також ми розповідали про оладки на кефірі із зеленою цибулею та твердим сиром — рецепт на кілька хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю.
Фото БЕБ
На Волині викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю з підробленими акцизними марками
1 хв на прочитання4 години тому
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
1 хв на прочитання5 годин тому
У Закарпатті відкрито новий пункт пропуску з Угорщиною "Велика Паладь – Нодьгодош"
На Закарпатті відкрили автомобільний пункт пропуску з Угорщиною
1 хв на прочитання8 годин тому
Фото ілюстративне
Експорт яєць за перші три місяці 2025 року подвоївся
1 хв на прочитання8 годин тому
Уряд вніс зміни до нормативних актів щодо земельних відносин та державного фонду документації
1 хв на прочитання12 годин тому
Зеленський підписав закон про обмеження терміну повернення незаконно відчужених державних земель
1 хв на прочитання14 годин тому
250 тис. грн збитків: на Одещині викрили браконьєра з великим уловом риби та крабів
2 хв на прочитання16 годин тому
Оселедець під шубою з желатином — незвичайний рецепт
2 хв на прочитання18 годин тому