Догори
Дати відгук

П'ять сортів чаю, які реально зміцнюють здоров'я

Закордонні вчені назвали види чаю, які слід пити, щоб покращити стан здоров'я

2 хв на прочитання20 Жовтня 2023, 21:05
Корисні види чаю для покращення здоров'я Корисні види чаю для покращення здоров'я
Поділитись:

Відомо безліч сортів чаю: чорний, зелений, червоний, з добавками і без, трав'яні і т.д.. Це дозволяє буквально кожній людині вибрати свій сорт, враховуючи смакові уподобання, спосіб життя та інші параметри.

Лікарі запевняють, що пити чай (заварений у спеціальному чайнику) дуже корисно здоров'ю. Він тонізує, допомагає постачати кров і мозок корисними речовинами. Однак який саме сорт чаю найкорисніший точно не було відомо.

Нещодавно швейцарські вчені відповіли на це питання. Виявилося, що виправити здоров'я, зміцнити судини і запастися енергією дозволяють не всі різновиди цього напою.

У ході досліджень було виділено п'ять сортів, які найбільше корисні для організму людини.

Зелений чай. Згідно з висновками вчених, навіть мінімальна доза - 27,5 г екстракту зеленого чаю значно збільшують активність головного мозку. Особливо сприятливий вплив виявляється на здатність запам'ятовувати інформацію. Крім того, зелений чай є чудовим засобом для профілактики хвороби Альцгеймера. Вчені довели, що напій сприяє уповільненню процесу старіння клітин.

Жасминовий чай. Даний напій чудово захищає від пошкодження клітин, що допомагає людині довше залишатися повним сил, енергії та здоров'я. Крім цього жасминовий чай допомагає знизити рівень стресу і допомагає зберігати позитивний настрій незважаючи на якісь життєві труднощі.

Червоний чай. Вчені з'ясували, що міститься дуже багато антиоксидантів. А ось шкідливого у великій кількості кофеїну зовсім немає. Тому червоний чай можна пити будь-якої доби, не боячись підвищення тиску або безсоння.

Чай із гібіскусу (каркаде). Напій має гарний яскраво-червоний колір, насичений смак. Крім краси, він ще й неймовірно корисний. Наприклад, має протипухлинні властивості, швидко знижує артеріальний тиск і зміцнює судини.

Чай з лимонною вербеною. Він допомагає знижувати ризик утворення жирних кислот. Тому є улюбленим напоєм для всіх, хто мріє схуднути та перебуває на дієтах.в 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я