Догори
Дати відгук

П’ять ранкових ритуалів для вдалого дня

Ідеться не лише про ефективність, а й про задоволення від життя

2 хв на прочитання23 Травня 2021, 07:53
Поділитись:

Багато людей переконані, що «ранок добрим не буває». Насправді ж ранок – чудова можливість запрограмувати вдалий день. Цього можна досягти виконанням простих ранкових ритуалів.

1. Присвятити час фізичним вправам. Як відомо, ранкова руханка – це не лише спалювання калорій, а й заряд бадьорості та чудовий засіб у боротьбі зі стресом. Побічний ефект фізичних вправ – ясна голова та відчуття щастя.

Якщо звичний комплекс вправ став рутиною, можна урізноманітнити свою ранкову фізичну активність – наприклад, спробувати біг, танці або просто десять хвилин погуляти по прилеглій території.

2. Очистити розум. 90% хвороб пов'язані зі стресом, тому варто насолодитися моментами тиші з собою. Це можуть бути кілька хвилин для молитви, дихальні вправи або медитація. У крайньому разі можна півгодини почитати надихаючі анекдоти абощо. Тоді день, що настає, починає сприйматися зовсім інакше.

3. Налагодити стосунки в родині. Не можна дозволяти роботі витіснити на задній план ваших близьких – варто виділити час для родинних пріоритетів.

Зі своїм подружжям можна навіть улаштувати один ранок тижні як побачення за сніданком (сам сніданок можна замовити або сходити до найближчого кафе». Спільна пробіжка також може посилити відчуття близькості.

Ранок також є чудовим часом для того, аби обійняти дітей і поговорити з ними про те, що їх цікавить/хвилює.

4. Скласти плани на день. Якщо ви намітите напрямок дня, то знатимете, що рухаєтесь у правильному напрямку. Приділіть бодай 10 хвилин, щоб візуалізувати життєві цілі, переглянути завдання на день і виділити час для перерв – і ваш день стане більш керованим і менш напруженим.

5. «З’їсти жабу першою». Доки воля не встигла виснажитися, варто почати з виконання найважчого завдання. Найкраще вибрати свою «жабу» дня – тільки одну – і розібратися з нею ще до сніданку.

Раніше ми вже розповідали про три причини прокинутися рано та три лайфхаки, щоб швидко прокинутися.

Також ми писали про те, як запобігти появі синдрому хронічної втоми.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.