Догори
Дати відгук

Овочевий рай: консервований салат з кабачками, помідорами і болгарським перцем

Почніть консервувати кабачки на зиму зараз, і у вас на столі завжди буде пікантна закуска

1 хв на прочитання03 Вересня 2022, 21:40
Поділитись:

У цьому консервованому салаті використовуються найпопулярніші літні овочі — кабачки, болгарський перець та помідори. Приправлені великою кількістю часнику та спеціями, вони утворюють дуже смачну страву.

Консервований салат з кабачками, помідорами і болгарським перцем подається як гарнір з запеченою картоплею або рисом, а якщо додати м’ясо чи рибу, то виходить повноцінна вечеря.

Інгредієнти :

  • Кабачки
  • 2 кг
  • Томати
  • 1 кг
  • Перець болгарський червоний
  • 3 шт.
  • Перець червоний гострий
  • 1 шт.
  • Часник, зубчики
  • 10 шт.
  • Сіль
  • 40 г
  • Цукор
  • 100 г
  • Оцет
  • 70 мл
  • Олія соняшникова
  • 100 мл
  • Зелень
  • 50 г

Крок 1/3

Помийте всі овочі і зелень. Кабачки очистіть, у перців видаліть серцевини і наріжте шматочками. Помідори опустіть в кип’яток на 30 секунд, потім зніміть з них шкірку і розріжте на 4 частини.

Крок 2/3

Пропустіть через м’ясорубку шматочки помідорів і перцю. У каструлю покладіть нарізані кабачки, додайте помідорну масу, сіль, цукор, олію, перемішайте і варіть 30 хвилин.

Крок 3/3

Часник очистіть, подрібніть і додайте разом з оцтом і нарізаною зеленню у каструлю. Прокип’ятіть 10 хвилин, розкладіть в простерилізовані банки і закатайте кришками.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.