З настанням холодних місяців так хочеться додати до свого раціону трохи яскравих фарб і насичених смаків літа. Овочева ікра — це ідеальний спосіб зберегти багатство сезонних овочів на всю зиму. Ця смакота готується з надзвичайно простих продуктів.
Інгредієнти (на 4 баночки об'ємом 500 мл):
кабачки — 1 кг;
помідори — 1 кг;
перець солодкий — 300 г;
морква — 500 г;
цибуля ріпчаста — 500 г;
часник — 4 зубчики;
олія — 120 мл;
сіль — 25 г;
цукор — 20 г;
оцет яблучний (6 %) — 25 мл.
Приготування.
Банки та кришки ретельно вимити.
У каструлю налити 5-7 см води, покласти на дно кришки. Зверху встановити ґрати.
На ґрати поставити вгору дном банки. Довести воду до закипання і кип'ятити 15-20 хвилин.
Простерилізовані банки поставити вгору дном на чистий сухий рушник і залишити підсохнути. Кришки також викласти на рушник.
Помідори опустити в окріп на 3-4 хвилини. Потім зняти з помідорів шкірку.
Помідори нарізати середніми шматочками.
Болгарський перець очистити від насіння та нарізати соломкою.
Кабачки нарізати невеликими кубиками.
Цибулю та моркву очистити.
Цибулю нарізати кубиками.
Моркву натерти на великій тертці.
У великій сковороді чи великому сотейнику розігріти олію. Викласти кабачки й обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин.
Потім додати в сковороду цибулю, моркву та солодкий перець.
Помішуючи, обсмажувати ще 10 хвилин.
Потім додати в сковороду помідори.
Часник очистити, пропустити через прес і додати в сковороду.
Перемішати та тушкувати під кришкою, на невеликому вогні, 10 хвилин.
Потім подрібнити овочеву суміш у стаціонарному блендері чи занурювальним блендером.
Додати в овочеве пюре, що вийшло, сіль, цукор і оцет.
Варити на маленькому вогні 20 хвилин при постійному помішуванні.
Готову кабачкову ікру з солодким перцем розкласти по банках і закрутити.
Баночки обгорнути теплим пледом або ковдрою і залишити до повного охолодження.
Зберігати овочеву ікру у погребі чи темному прохолодному місці у квартирі.
Більше новин читайте на GreenPost.