Оселедець під шубою в духовці — незвичайний рецепт класичної страви

2 хв на прочитання16 Жовтня 2024, 07:24
Фото з відкритих джерел

Подавати на стіл, прикрасивши скибочками лимона та свіжою зеленню.

Оселедець під шубою — це класика, яка завжди збирає за столом багато шанувальників. А що, як спробувати додати до цієї традиційної страви щось нове? Запечений оселедець під шубою — це не просто новий підхід, а спосіб додати смаку насиченості та цікавого аромату. Така «шуба» стане прикрасою будь-якого святкового столу й обов'язково здивує гостей своєю новою інтерпретацією.

Для приготування цієї страви буряки краще відварити заздалегідь. А свіжомороженого оселедця (тихоокеанського, оскільки він жирніший порівняно з атлантичним) варто взяти чималеньких розмірів.

Інгредієнти:

оселедець свіжоморожений — 1 шт. (близько 350 г);

цибуля ріпчаста — 50 г;

гірчиця зерниста — 2 ч. л.;

сік лимона – 3 ст. л.;

соєвий соус — 3 ст. л.;

буряк відварений — 200 г;

сир «Український» — 100 г;

сіль — 1 дрібка;

майонез (або сметана) — 100 г.

Приготування.

З оселедцем можна вчинити двома способами. Перший — обробити його на філе. Другий — розрізати вздовж хребта на дві половинки, але голову залишити цілою. Після чого потрібно видалити хребет із кістками, які побачите. При другому способі риба виглядатиме набагато цікавіше. Але на смак це не вплине.

Для маринаду з'єднати гірчицю, соєвий соус і лимонний сік. Полити нижню половину риби частиною маринаду і покладіть нарізану цибулю. Змастити другу половину риби зсередини маринадом. Після чого з'єднати половинки риби і зверху полити маринадом, що залишився.

Для шуби з'єднати тертий варений буряк, тертий сир, майонез і сіль до смаку. Перемішати і вкрити цією сумішшю оселедець, залишаючи голову і хвіст невкритими.

Запікати рибу приблизно 30 хвилин за 180 °C. Перші 20 хвилин можна накрити форму фольгою, якщо боїтеся, що риба вийде пересушеною.

Подавати рибу на стіл, прикрасивши скибочками лимона та свіжою зеленню.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: