Онколог розповів про приховану небезпеку шашлику
МОЗ радить обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень
Жирне м'ясо, приготоване на відкритому вогні, криє в собі небезпеку для здоров'я людини. Про це в коментарі УНН розповів онколог Микола Анкусько.
Вся справа у формальдегідах, які можуть стати причиною новоутворень в стравоході і шлунку, пояснив лікар.
«Таке м'ясо має вживатися як «делікатес», не на постійній основі. Коптильні речовини можуть провокувати онкологію, це канцерогени. Адже не тільки дим - це канцероген, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі ті самі канцерогени», - повідомив Анкусько.
Готувати шашлик на відкритому вогні краще з птиці або риби, радить онколог.
«Якщо це буде судак, наприклад, або це буде курка - це менш небезпечно», - підкреслив він.
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати.
Нагадаємо скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю.