Догори
Дати відгук

Онколог розповів про приховану небезпеку шашлику

МОЗ радить обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень 

1 хв на прочитання23 Травня 2021, 23:46
Фото: ТСН
Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях
Поділитись:

Жирне м'ясо, приготоване на відкритому вогні, криє в собі небезпеку для здоров'я людини. Про це в коментарі УНН розповів онколог Микола Анкусько

Вся справа у формальдегідах, які можуть стати причиною новоутворень в стравоході і шлунку, пояснив лікар.

«Таке м'ясо має вживатися як «делікатес», не на постійній основі. Коптильні речовини можуть провокувати онкологію, це канцерогени. Адже не тільки дим - це канцероген, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі ті самі канцерогени», - повідомив Анкусько.

Готувати шашлик на відкритому вогні краще з птиці або риби, радить онколог.

«Якщо це буде судак, наприклад, або це буде курка - це менш небезпечно», - підкреслив він.

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати.

Нагадаємо скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я