Такий банальний овоч, як кабачок, може стати несподіваним інгредієнтом звичних страв. Наприклад, можна приготувати омлет із кабачками та твердим сиром. Замість тертого сиру можна взяти будь-який овоч або дрібно порізані печериці.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
сіль за смаком;
чорний мелений перець, прованські трави чи інші спеції — за смаком;
кабачок (ілл цукіні) — ½ шт.;
сир — жменя, тертого;
олія — ½ столової ложки;
молоко — 4 столові ложки.
Приготування.
Приготувати омлет звичним способом. Змішати курячі яйця з прянощами, сіллю. Збити, додавши трохи молока. (Багато молока не варто додавати, інакше омлет розвалюватиметься.) Можна і без молока, але з ним виходить ніжніше.
Молодий кабачок (або цукіні) помити, натерти на тертці — краще на дрібній, щоб овоч устиг приготуватися.
Розігріти сковороду з олією на сильному вогні. Потім зменшити вогонь і вилити омлет. Хвилини через 2 половину омлету присипати тертим кабачком. Смажити на невеликому вогні близько 1 хвилини.
Потім присипати невеликою кількістю тертого сиру.
Накрити за допомогою лопатки другою половинкою омлету та продовжити готувати, накривши кришкою.
Виходить такий собі «сендвіч» з омлету з тертими кабачками та твердим сиром.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.