Догори
Дати відгук

Огірочки в кетчупі з часником на зиму: смачно і просто

Можна й не чекати зими — огірочки готові до вживання вже через добу після приготування.

2 хв на прочитання24 Липня 2022, 00:38
Поділитись:

Закуска з огірків у кетчупі виходить дуже смачною, у ніжному кисло-солодкому соусі, з легкою пікантністю, яку надають і два види кетчупів, і часник. Рецепт приготування дуже простий, не вимагає багато часу та сил, що є однією з переваг.

І ще зовсім не обов’язково чекати зими, щоб побалувати себе найсмачнішою закусочкою. Огірочки готові вже по суті через добу після приготування, їх можна відкривати та смакувати.

Інгредієнти:

огірки — 1,5 кг;

вода очищена — 70 мл;

олія ​​— 125 мл;

сіль — 0,75 ст. л.;

цукор — 90 г;

оцет 9% — 50 мл;

кетчуп «Ніжний» — 125 г;

кетчуп «Чилі» — 125 г;

часник — 5 зубків.

Приготування.

У каструлю налити необхідну за рецептом кількість очищеної води. Додати оцет, цукор, сіль та олію.

Далі в каструлю відправити два види кетчупу: «Ніжний» та «Чилі».

Ретельно перемішати всі інгредієнти у посуді до однорідного стану. Далі на якийсь час відставити приготований маринад убік.

Огірки добре помити у прохолодній воді, насухо витерти та нарізати брусочками. Розрізати огірок на чотири частини по всій довжині, а потім усі чотири шматочки навпіл.

Обов’язково зрізати обидва кінчики в кожного огірка.

Нарізані огірки відправити у каструлю з маринадом.

Можна відразу в процесі нарізання складати брусочки огірків у посуд із маринадом.

Добре перемішати, щоб усі огірочки були в маринаді. Поставити каструлю на плиту та нагріти вміст, накривши кришкою.

Щойно з’являться перші ознаки закипання (перші бульбашки), огірки починають інтенсивно виділяти свій сік і рідини в каструлі стає значно більше. Вогонь зробити менше середнього та варити огірки 25 хвилин.

Поки варяться огірки, очистити часник, обполоснути його та пропустити через прес.

Через 25 хвилин огірки помітно змінять свій колір, а у каструлі стане дуже багато маринаду.

Відправити в каструлю підготовлений часник, перемішати та варити ще 10 хвилин.

У цей час підготувати тару для консервації закуски. Банки помити і стерилізувати.

Через 10 хвилин розкласти закуску у простерилізовані банки. Відразу ж закрутити їх кришками.

Перевернути, закутати та залишити остигати. Далі віднести закуску на зберігання.

Такі огірочки будуть просто чудовим доповненням до улюбленого гарніру. І на святковому столі закуска зможе зайняти найпочесніше місце.

Також ми публікували рецепт смачних огірочків на зиму: засипати все в банку — і за 10 хвилин готово.

Окрім того, ми писали прохрусткий салат на зиму з банальної капусти: рецепт, легкий у приготуванні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитання6 годин тому
Всесвітній день макаронів — 25 жовтня: історія, рецепти, любов до пасти
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитання8 годин тому
Фото ілюстративне
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Закарпатська обласна прокуратура
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитанняВчора
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитанняВчора
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025