Догори
Дати відгук

Огірочки в кетчупі з часником на зиму: смачно і просто

Можна й не чекати зими — огірочки готові до вживання вже через добу після приготування.

2 хв на прочитання24 Липня 2022, 00:38
Поділитись:

Закуска з огірків у кетчупі виходить дуже смачною, у ніжному кисло-солодкому соусі, з легкою пікантністю, яку надають і два види кетчупів, і часник. Рецепт приготування дуже простий, не вимагає багато часу та сил, що є однією з переваг.

І ще зовсім не обов’язково чекати зими, щоб побалувати себе найсмачнішою закусочкою. Огірочки готові вже по суті через добу після приготування, їх можна відкривати та смакувати.

Інгредієнти:

огірки — 1,5 кг;

вода очищена — 70 мл;

олія ​​— 125 мл;

сіль — 0,75 ст. л.;

цукор — 90 г;

оцет 9% — 50 мл;

кетчуп «Ніжний» — 125 г;

кетчуп «Чилі» — 125 г;

часник — 5 зубків.

Приготування.

У каструлю налити необхідну за рецептом кількість очищеної води. Додати оцет, цукор, сіль та олію.

Далі в каструлю відправити два види кетчупу: «Ніжний» та «Чилі».

Ретельно перемішати всі інгредієнти у посуді до однорідного стану. Далі на якийсь час відставити приготований маринад убік.

Огірки добре помити у прохолодній воді, насухо витерти та нарізати брусочками. Розрізати огірок на чотири частини по всій довжині, а потім усі чотири шматочки навпіл.

Обов’язково зрізати обидва кінчики в кожного огірка.

Нарізані огірки відправити у каструлю з маринадом.

Можна відразу в процесі нарізання складати брусочки огірків у посуд із маринадом.

Добре перемішати, щоб усі огірочки були в маринаді. Поставити каструлю на плиту та нагріти вміст, накривши кришкою.

Щойно з’являться перші ознаки закипання (перші бульбашки), огірки починають інтенсивно виділяти свій сік і рідини в каструлі стає значно більше. Вогонь зробити менше середнього та варити огірки 25 хвилин.

Поки варяться огірки, очистити часник, обполоснути його та пропустити через прес.

Через 25 хвилин огірки помітно змінять свій колір, а у каструлі стане дуже багато маринаду.

Відправити в каструлю підготовлений часник, перемішати та варити ще 10 хвилин.

У цей час підготувати тару для консервації закуски. Банки помити і стерилізувати.

Через 10 хвилин розкласти закуску у простерилізовані банки. Відразу ж закрутити їх кришками.

Перевернути, закутати та залишити остигати. Далі віднести закуску на зберігання.

Такі огірочки будуть просто чудовим доповненням до улюбленого гарніру. І на святковому столі закуска зможе зайняти найпочесніше місце.

Також ми публікували рецепт смачних огірочків на зиму: засипати все в банку — і за 10 хвилин готово.

Окрім того, ми писали прохрусткий салат на зиму з банальної капусти: рецепт, легкий у приготуванні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Європарламент засудив Росію за жорстокі атаки на цивільних в Україні
Європарламент засудив Росію за воєнні злочини та жорстокі атаки на цивільних в Україні
2 хв на прочитання44 хвилини тому
Суд заборонив розробку кар'єру біля заповідника «Буша» на Вінниччині/
Фото GreenPost
Битву за «Бушу» виграно: суд став на бік громади і заборонив розробку кар’єру біля заповідника
2 хв на прочитаннягодина тому
Спалах кишкової інфекції на Закарпатті.
Фото ілюстративне
Через спалах інфекції на Закарпатті 9 туристів госпіталізували після відпочинку біля водоспаду «Шипіт»
1 хв на прочитаннягодина тому
Штормове попередження у Львові на 10 липня: очікуються злива, шквал та крупний град
Львівщину накриє негода
1 хв на прочитання2 години тому
ЄСПЛ визнав, що Росія системно порушує права людини в Україні та несе відповідальність за MH17
1 хв на прочитання3 години тому
Львів долучився до Лондона і Парижа: якість води у місті контролюватиме штучний інтелект
1 хв на прочитання4 години тому
Річка на Запоріжжі отруєна шахтними водами з захопленого комбінату
3 хв на прочитання5 годин тому
Провал ядерного реактора Фламанвіль-3: урок для України
2 хв на прочитання6 годин тому