Догори
Дати відгук

Одним із методів зберегти здорові ноги є рішення купити зручне взуття: радять фахівці

Мода і привабливий зовнішній вигляд взуття можуть спричинити проблеми зі здоров’ям.

3 хв на прочитання30 Липня 2023, 13:03
Поділитись:

Чи знайома вам ситуація, коли після довгого дня, прийшовши додому і роззувшись, ви відчуваєте неймовірне полегшення, називаючи цей момент найкращим за весь день? Якщо це так, вам слід переглянути принципи, якими ви керуєтеся при купівлі взуття.

Одним із методів зберегти здоров'я ваших ніг є рішення купити зручне взуття, радять фахівці.

Жертва моди

У моді цінується те, що створює бар'єр недоступності, і мода на підбори тому підтвердження. Передбачається, що власниця такого взуття пройде максимум від машини до столика в ресторані, а не проводитиме в ньому весь день. Проблема в тому, що в ході нога повинна трохи пружинити, пом'якшуючи навантаження. Але положення стопи «навшпиньках» практично паралізує її амортизуючі властивості. У результаті кожен крок наближає вас до проблем із хребтом і суглобами. Крім того, багато жінок страждають від виступаючої кісточки на стопі — це теж може бути наслідком пристрасті до туфель на шпильці, оскільки все навантаження падає на область великого пальця. На щастя, повсякденне чоловіче взуття позбавлене ​​такої незручності.

Але і впадати в іншу крайність — плоску підошву — теж не варто. Людська стопа має вигин посередині — поздовжнє склепіння. Його функція все в тій же амортизації. У взутті на плоскій підошві звід опускається вниз під вагою тіла, що призводить до деформації.

В ідеалі зручне жіноче взуття на кожен день має широкий стійкий підбор 2-4 см.

Чому тісне взуття — погана ідея

Той, хто винайшов взуття з вузькими носаками, ймовірно, любив моду, але ненавидів людську ногу. Загострений ніс взуття здавлює пальці так, що великий палець і мізинець стискаються, виштовхуючи інші пальці вгору. Це веде до утворення мозолів і шишок. Тісне взуття гарантує порушення кровообігу, а також може призвести до викривлення пальців або вростання нігтів. Під час ходьби пальці ніг повинні відчувати ніс черевика, однак не впиратися в нього. Жіноче повсякденне взуття повинне мати вільний об'ємний носок.

Які матеріали найкращі

Найкращим варіантом для будь-якої пори року буде взуття з натуральних матеріалів — шкіри, замші, нубуку чи текстилю. Вони сприяють природному повітрообміну, що запобігає появі попрілостей і неприємного запаху, розвитку грибкових інфекцій. Не слід забувати, що взуття з натуральних матеріалів розношується і набуває форму ноги. Не менш важливим є матеріал, з якого зроблена устілка. Вона повинна нейтралізувати запахи, виводити вологу, вбивати бактерії. Ідеальна устілка просочена спеціальним антибактеріальною рідиною.

Загальні рекомендації

  • Вибирайте взуття на легкій і досить м'якій підошві. У якісного взуття підошва гнеться при незначному застосуванні сили. Це властивість оберігає зв'язки від розтягнення.
  • Додатковий бали отримає взуття, у якому є супінатори, завдання яких підтримувати склепіння стоп.
  • Якщо взуття має блискавку, то вона не повинна розташовуватися дуже низько біля підошви, інакше ноги будуть промокати в негоду.
  • У зимових черевиках або чоботях важливу роль відіграє підошва. Вона повинна бути досить товстою, зі спеціальним протектором, що перешкоджає ковзанню.
  • Повсякденне жіноче літнє взуття повинно щільно прилягати до ноги — «шльопанці» краще замінити босоніжками на ремінці, які не будуть бити п'яту при ходьбі.

Також ми писали про найшкідливіше літнє взуття: ортопед застерігає і радить.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Чебрець може створити на ділянці щільний килим, а також наповнити її відчуттям затишку і теплим пряним запахом (ФОТО)
1 хв на прочитання05 Травня 2024
Добриво для Кімнатних квітів Як приготувати
“Секретне” добриво для кімнатних квітів: готується за 1 хвилину
1 хв на прочитання2 години тому
Судитимуть депутата Незаконно придбаний бурштин Волинь
На Волині судитимуть депутата , який перевозив незаконно придбаний бурштин на 800 тисяч гривень
1 хв на прочитання4 години тому
Рецепт закуски Намазка на хліб Масло
Робимо зі звичайного масла смачну намазку для бутербродів: рецепт закуски
1 хв на прочитання6 годин тому
Штучні квіти на кладовищах: думка екологів та шкода довкіллю
1 хв на прочитання7 годин тому
На Полтавщині визначили локації для будівництва чотирьох сміттєпереробних заводів
1 хв на прочитання9 годин тому
Страсна (Велика) Субота: чого сьогодні не можна робити
1 хв на прочитання13 годин тому
Не кришиться і не липне: 3 рецепти ідеальної желатинової глазурі
2 хв на прочитання14 годин тому