Обсмажені яблука — корисний і смачний десерт із яблук з мінімальним вмістом цукру. Цю страву неважко приготувати. А якщо замінити борошно меленими вівсяними пластівцями, десерт стане ще кориснішим.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
борошно — 1 склянка (або мелений овес);
молоко — трохи менше 1 склянки;
яблуко — 3 шт.;
розпушувач — ½ пакета
ванілін — 1 пакет.
Приготування.
Збити в мисці ваніль і яйце. Додати молоко та перемішати. Потім додати борошно та розпушувач і збити до отримання однорідної маси. Отримати рідке тісто.
Очистити яблука та нарізати їх кружальцями.
В окремій мисці змішати цукрову пудру та корицю.
Налити в сковороду олію і почекати, доки вона нагріється. Після цього обмочити яблука в тісто і кинути в гарячу олію.
Дістати обсмажені часточки яблук, обмочити їх у цукрово-коричну суміш і розкласти у тарілку для сервірування.
Також ми розповідали про карамелізовані яблука — простий рецепт незвичайного десерту.