Для приготування новорічної закуски «Ялинкові кульки» потрібні сир твердих сортів, злегка підморожені крабові палички, заздалегідь зварені круто яйця, часник, майонез. Для оформлення закуски знадобляться маслини без кісточок і кілька стебел зеленої цибулі.
Інгредієнти:
крабові палички (або крабове м'ясо) — 200 г;
сир твердий — 100 г;
яйця — 2 шт.;
майонез — 5 ст. ложок;
часник — 2 зубчики;
маслини — 6 шт.;
цибуля зелена — 1-2 пера;
сіль за смаком.
Приготування.
У миску натерти на тертці крабові палички. Частину крабової маси, що вийшла, залишити для панірування кульок.
До подрібнених крабових паличок додати натертий сир.
Яйця очистити й натерти на тертці.
Часник очистити та пропустити через прес (або подрібнити на дрібній тертці).
До інгредієнтів у мисці додати майонез. Добре перемішати. При необхідності приправити сіллю.
З маси сформувати невеликі кульки.
Обваляти кульки у відкладених подрібнених крабових паличках.
Викласти на плоску таріль.
Маслини розрізати на дві половинки впоперек. Перо зеленої цибулі нарізати тонкими смужками (це будуть мотузочки для куль).
В отвір половинки маслини протягнути мотузку з цибулі. Маслинку помістити на кульку.
Новорічна закуска з крабових паличок та сиру «Ялинкові кульки» готова!
Також ми розповідали про «Шарлотку» — святковий салат із яєчними млинцями.