- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Новорічна закуска «Ялинкові кульки»: просто й оригінально
Новорічна закуска «Ялинкові кульки»: просто й оригінально
Особливо якщо вам хочеться новорічної атмосфери вже зараз.
Для приготування новорічної закуски «Ялинкові кульки» потрібні сир твердих сортів, злегка підморожені крабові палички, заздалегідь зварені круто яйця, часник, майонез. Для оформлення закуски знадобляться маслини без кісточок і кілька стебел зеленої цибулі.
Інгредієнти:
крабові палички (або крабове м'ясо) — 200 г;
сир твердий — 100 г;
яйця — 2 шт.;
майонез — 5 ст. ложок;
часник — 2 зубчики;
маслини — 6 шт.;
цибуля зелена — 1-2 пера;
сіль за смаком.
Приготування.
У миску натерти на тертці крабові палички. Частину крабової маси, що вийшла, залишити для панірування кульок.
До подрібнених крабових паличок додати натертий сир.
Яйця очистити й натерти на тертці.
Часник очистити та пропустити через прес (або подрібнити на дрібній тертці).
До інгредієнтів у мисці додати майонез. Добре перемішати. При необхідності приправити сіллю.
З маси сформувати невеликі кульки.
Обваляти кульки у відкладених подрібнених крабових паличках.
Викласти на плоску таріль.
Маслини розрізати на дві половинки впоперек. Перо зеленої цибулі нарізати тонкими смужками (це будуть мотузочки для куль).
В отвір половинки маслини протягнути мотузку з цибулі. Маслинку помістити на кульку.
Новорічна закуска з крабових паличок та сиру «Ялинкові кульки» готова!
Також ми розповідали про «Шарлотку» — святковий салат із яєчними млинцями.