Догори
Дати відгук

Новорічна екзотика під час Covid-19: туристам пояснили різницю між Шрі-Ланкою та Мальдівами

На Шрі-Ланці заборонені екскурсії, а за гостями пильнує армія, відтак турагенції радять у карантин шукати більш комфортні тури.

6 хв на прочитання30 Грудня 2020, 19:20
Новорічний відпочинок на Шрі-Ланці Новорічний відпочинок на Шрі-Ланці
Поділитись:

Відкритий тур — не означає комфортний у карантин. За тиждень до Нового року туроператори попереджають українців про незручності, які їх очікують під час подорожі на Шрі-Ланку. Екзотичний острів в останні дні грудня відкрився для відвідувачів, однак залишив суворі правила: на екскурсії тільки після двох тижнів ізоляції, додаткові ПЛР-тести під час перебування та посилена охорона готелів. У таких умовах відпочинок важко назвати затишним, розповідають туроператори. Про особливості перебування на популярному курорті в розпал Covid-19 та куди краще злітати на свята дізнавався кореспондент GreenPost.

Відпочинок із краєвидами сонячного острова за вікном

Підняти келихи шампанського у готелі на Шрі-Ланці та згадати про рік, що минає — це чи не всі екзотичні розваги, які очікують туристів, що приїдуть зустрічати 2021 рік на острові. Як розповіла представник турагенції Тамара Щаслива, на пляжах у країні чатує армія та направляє приїжджих засмагати окремо, а місцевих окремо. Однак ходити поза межами готелю можна буде не одразу, а через два тижні після приїзду.

«Найцінніше на Шрі-Ланці — місцевий колорит, знайомство з мешканцями. Коли можна зайти до місцевого «Рома» до кав’ярні, або навіть додому, поїсти морепродуктів, вийти за ананасами чи папаєю та поніжитися на пляжі. Але тепер через карантин все це заборонено! Навіщо такі експерименти на Новий рік, коли тури не такі вже й дешеві. Полежати на шезлонгах біля басейну в готелі на все включено можна і в Єгипті — це і дешевше, і летіти швидше», — каже Тамара.

Оператори, які вирішили продавати новорічні тури до Шрі-Ланки пропонують путівки за $ 900–2000 на 7 ночей із приїздом в останні дні грудня. Зазначають, що найдешевші тури включають дворазове харчування, медичну страховку та перебування у готелях курортів Коггала, Бентота, Берувела, Ахунгалла. За два тижні до старту новорічного сезону уряд Шрі-Ланки дозволив заселяти 12 готелів та зазначив, що поступово мають відкрити під заселення до 50.   

Основні правила перебування на острові Шрі-Ланка у сезон Covid-19:

  • До прибуття на Шрі-Ланку, не пізніше як за 72 години до прильоту отримати негативний ПЛР-тест на Covid-19.
  • Під час заселення до готелю слід здати повторний ПЛР-тест і перебувати винятково в номері до отримання результату.
  • В одному готелі можна перебувати не менше семи ночей, тому якщо необхідно переїхати аби подивитися на іншу місцевість острова, слід під час наступного заселення здавати повторний ПЛР-тест.
  • Виходити з готелю та їздити у туристичні подорожі можна не раніше, як через 14 днів перебування на острові або вже дорогою до аеропорту, повертаючись додому.
  • За умов дотримання всіх правил карантинної безпеки відпочинок на пляжах винятково під наглядом місцевої армії

За враженнями радять летіти в ОАЕ та Домінікану

Як альтернативу Шрі-Ланці без екскурсій та в акуратних умовах, які захищають від коронавірусу, у турагентствах пропонують більш доступні тури, вартістю до 20 000 грн на двох. Як, наприклад, до Туреччини. Країна заборонила новорічні розваги: концертну програму чи заходи з ведучими та концертними групами в готелях, однак ночувати там можна, як і грітися під сонцем та плавати в морі. Але негативний результат ПЛР-тесту для подорожі в Туреччину обов'язковий. У Єгипті дозволено гуляти, туристичні подорожі, але просять дотримуватись дистанції в готелях, проте перш ніж летіти до країни, слід здати ПЛР-тест.

Обрати екзотичні тури на новий рік також можливо. Про них розповіла керівник турагенції Ірина Юхимова.

«Уся екзотика, окрім Мальдівів, зараз закрита, але також можна літати за враженнями до Домінікани, відомої чи не найкращим сервісом. Там чудовий океан, гарні піщані пляжі, величезні території. Туди літають із Києва прямі чартерні рейси, важко не вгадати з готелем, туристи завжди прилітають задоволеними. Туди тривалий переліт, набагато вищі цінники, відтак вартість путівок — від $2000 на двох і вище», — розповіла Ірина.

Рекомендують на новорічні свята тури до Арабських Еміратів. Кажуть, країна цікава виставковими центрами та інфраструктурою у стилі Hi-tech.

«Емірати — це країна майбутнього, вона не може не вражати. Навіть якщо приїздити туди щороку чи через рік — завжди можна знайти щось, чого ще не бачили. ОАЕ — країна, яка дуже сильно розвивається. Тому тут високий сервіс готелів — можна вибрати як пляжні, так і міські. Я рекомендую багатьом туристам взяти готелі на «все включено» та суміщати відпочинок на морі із міським відпочинком, коли можна вийти прогулятися ввечері. Дуже класний шопінг, багато торгових центрів. Це така країна, де можна відпочити на пляжі та ще й щось подивитися. Історичних екскурсій там дуже мало, а от нових технологій — того, чого ми тут не бачимо, вдосталь. Люди, які втомились від праці та карантину, зможуть чудово відпочити», — розповідає керівник турагенції.

Нині на ринку туристичних послуг можна побачити пропозиції турів до міста Дубаї за ціною $ 500–2500. Ірина зазначає, що охочі поїхати на свята до ОАЕ, можуть вибрати й бюджетні тури, зі скромнішими умовами.

«Можна взяти бюджетний готель, який не буде на березі моря, або не в самому Дубаї, а, скажімо, буде у місті Шарджа — там готелі набагато дешевші. Або в Дубаї, але бюджетні — 3-зіркові готелі, які так само будуть із гарним сервісом і умовами для відпочинку», — зазначила керівник турагенції Ірина Юхимова.

Оскільки для багатьох туристів після подорожі на святкування Нового року до моря важливо повернутися до праці, варто перед поїздкою переглянути, в якій зоні перебуває країна за епідемічними показниками. Адже залежно від цього буде дозволено або ні проходити двотижневу самоізоляцію вдома.

Відповідно до даних, які МОЗ України опублікував у грудні, до червоної зони нині належать Туреччина, Чорногорія, Йорданія. У зеленій зоні залишаються Таїланд, Домінікана, Єгипет, ОАЕ, Греція. Тож після повернення з країн зеленої зони можна буде вільно повертатися до активності, а от після відвідин червоної — необхідно здавати ПЛР-тест на Covid-19 або залишатися на самоізоляції протягом 14 днів.

Корисно знати, що відомі дієтологи розповіли про основні вісім правил новорічного застілля, які допоможуть зберегти організм здоровим.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото: «Здорові люди»
Топ-10 продуктів, які повинні бути у весняному раціоні
5 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитанняВчора
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитанняВчора
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитанняВчора
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитанняВчора
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитанняВчора
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитанняВчора
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Чи можна мульчувати рослини тирсою: ось що радять досвідчені садівники (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Затоплені автомобільні дороги у Петропавловську, Казахстан, 13 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора
В Україні засіяно вже понад 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати картопляні крокети: ідея смачного обіду
1 хв на прочитанняВчора
Під китайськими містами просідає ґрунт
2 хв на прочитанняВчора