Є така їжа, яка на часі завжди, наприклад пиріжки. Одразу згадується дитинство, коли вихопив один тихцем з-під руки в бабусі чи мами, й радієш. Якщо з вишнею чи фруктами, гарячий сік тече по руках, а брудна футболка точно видасть всі «гріхи», але ж як смачно! І потім ця пиріжкова любов проходить з нами крізь все життя.
«Нумо готувати їх і надалі та дарувати тепло через їжу своїм рідним і друзям!», - пише у своєму блозі Євген Клопотенко.
«Пухке дріжджове тісто з радістю огорне будь-яку начинку, та я пропоную цього разу приготувати пиріжки з горохом. Багато хто з вас обожнює таке поєднання, і я теж у цьому фан-клубі. Цей смак, не дивлячись на свою простоту, ідеальний. І я точно знаю, про що кажу, адже коли проробляв для вас цей рецепт, то і сам з’їв чимало, а моя команда просто розхапала все за кілька хвилин!», - додає він.
Щодо начинки все просто, тим паче поради, як варити горох, у вас вже є. Нічого нового тут вигадувати я не став, але ви можете проявити фантазію та проекспериментувати з улюбленими спеціями. Та спочатку скуштуйте начинку, а вже потім формуйте пиріжки, щоб ви були впевнені в ідеальному балансі смаків.
З тістом я приготував невеличкий лайфхак для вас. В рецепті я розкажу вам спосіб, як допомогти йому піднятися трохи швидше. Все для того, щоб ви менше чекали та швидше могли насолодитися ідеальними пиріжками з горохом. Попереджаю, робити треба багато, бо тільки тоді ви встигните скуштувати самі, а не все дістанеться вашим близьким.
500 г борошна
250 мл теплого молока
10 г сухих дріжджів
1 яйце
100 мл соняшникової олії
1 ч. л. солі
1 ст. л. цукру
200 г гороху
1 цибулина
1 ст. л. соняшникової олії
1 яйце (для змащування пиріжків)
сіль до смаку
КРОК 1
Спочатку зробимо дріжджове тісто. У миску влийте 250 мл теплого молока, вбийте яйце і перемішайте.
КРОК 2
Влийте 100 мл соняшникової олії, всипте 10 г сухих дріжджів, 1 ч. л. солі та 1 ст. л. цукру. Обережно перемішайте віничком.
КРОК 3
Всипте у миску 500 г борошна та ретельно вимішайте тісто. Розігрійте духовку до 150 градусів та вимкніть.
КРОК 4
Накрийте тісто в мисці кухонним рушником і поставте у вимкнену нагріту духовку на 25-30 хвилин. Якщо ви не впевнені, чи не перегріли її, залиште дверцята трохи відкритими.
КРОК 5
Заздалегідь замочіть у воді 200 г гороху, краще десь за 6 годин. Якщо не встигли цього зробити, теж не біда, просто трохи довше будемо варити. Замочений горох зваріть до м’якості, це приблизно 40 хвилин, а як не замочували, збільште час варіння ще на 40 хвилин. Готовий горох розімніть товкачиком.
КРОК 6
Очистьте цибулину й наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на розігрітій пательні з 1 ст. л. соняшникової олії до м’якості.
КРОК 7
Додайте обсмажену цибулю до гороху, посоліть до смаку й ретельно перемішайте.
КРОК 8
Дістаньте тісто з духовки та знов увімкніть її розігріватися до 180 градусів. Обімніть руками тісто, поділіть на 20-22 частини та сформуйте пиріжки.
КРОК 9
Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, та залиште на 10 хвилин, нехай вони ще трохи підійдуть. Потім змастіть пиріжки яйцем за допомогою пензлика і поставте випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Дайте трохи охолонути й смакуйте!
Готувати – це просто!