Догори
Дати відгук

Ніжний печінковий торт від Євгена Клопотенка

Для приготування млинців потрібна куряча печінка.

3 хв на прочитання08 Серпня 2024, 21:40
Ніжний печінковий торт від Євгена Клопотенка Ніжний печінковий торт від Євгена Клопотенка
Поділитись:

Зазвичай, начинку для нього готують зі смаженої цибулі та моркви, а я пропоную просто перемастити печінкові коржі домашнім майонезом, бо так швидше і ви спробуєте щось нове. Пише у своєму блозі відомий шеф-куха Євген Клопотенко. 

Поради з приготування печінкових млинців

Для приготування млинців потрібна куряча печінка. Щоб вони вийшли ніжними, обов’язково зачистьте від плівок та зайвого жиру. Якщо є жовчний міхур, прибирайте його обережно, щоб не луснув, інакше матимете гіркий присмак. Зазвичай, печінку в пакованні продають уже очищену від всього, а на ваги треба очистити.

Печінку треба ретельно перебити у блендері чи м’ясорубкою, щоб досягти однорідності. Додаючи інші інгредієнти, особливо борошно, ретельно вимішуйте знову блендером чи віничком, але щоб не було грудочок. Печінкова суміш має бути густішою за млинцеве тісто. Смажте на розігрітій пательні з соняшниковою олією та перевертайте лише тоді, коли будете бачити, що низ добре підсмажився, інакше млинець розірветься.

Як приготувати печінковий торт з курячої печінки

Інгредієнти

Для печінкових млинців:

Печінковий торт з курячої печінки: покроковий рецепт

 Крок 1

Помийте в друшляку 500 г курячої печінки та залиште, щоб вся рідина стекла. За потреби зачистьте від плівок та зайвого жиру. Перекладіть в чашу блендера та перебийте до однорідності.

 Крок 2

В подрібнену печінку додайте 2 яйця, влийте 150 мл молока 2,5%, 2 ст. л. соняшникової олії та всипте 3 ст. л. пшеничного борошна, розтрушуючи по масі та перемішуючи. Посоліть та поперчіть до смаку та знову добре перебийте, щоб не було грудочок. Консистенція, як я вже казав, має бути дещо густіше, ніж млинцеве тісто.

 Крок 3

Смажте печінкові млинці. Розігрійте пательню, змащену соняшниковою олією. За допомогою половника вливайте невеличку кількість печінкової суміші. Млинці мають бути завтовшки приблизно 0,5 см. Смажте з обох боків та викладайте на дошку чи тарілку, щоб охолоджувалися. 

 Крок 4

Зробіть домашній майонез. В ємність вбийте 1 яйце, влийте половину соку лимона та додайте 1 ст. л. гірчиці. Інгредієнти починайте збивати блендером з насадкою «подрібнювач» та вливайте тонкою цівкою 150 мл соняшникової олії. У вас має вийти густий соус.

 Крок 5

Охолоджені млинці з печінки змастіть шарами домашнього майонезу. Верхній «корж» теж перемажте та прикрасьте його подрібненими 10 гілочками кропу. Поставте до холодильника мінімум на 2 години, щоб просочився. Потім діставайте, нарізайте трикутними шматочками та подавайте до столу.

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Чернівецький активіст довів провину «Зелентресту» за падіння дерева на авто
Чернівецький активіст довів провину «Зелентресту» за падіння дерева на авто
1 хв на прочитання12 хвилин тому
Фото protezhub
Нові рішення Уряду для підтримки людей з інвалідністю - мобільність та сучасне протезування
2 хв на прочитаннягодина тому
Посадовцю на Черкащині повідомили про підозру через завищення ціни на світло
Заступник Регіонального офісу водних ресурсів незаконно завищив ціну на електроенергію
1 хв на прочитання2 години тому
На Одещині оголошено надзвичайну ситуацію державного рівня
На Одещині оголосили надзвичайну ситуацію державного рівня через наслідки масованих атак по енергетиці
1 хв на прочитання3 години тому
Підрядник на Черкащині покараний за зрив термінів термомодернізації шкіл
1 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 18 грудня 2025 року
3 хв на прочитання5 годин тому
У Херсоні почали видавати обігрівачі через зупинку ТЕЦ
1 хв на прочитання6 годин тому
"Прометей": як сокира вченого знищила найстаріше дерево у світі віком 5000 років
2 хв на прочитання7 годин тому