Догори
Дати відгук

Ніжний печінковий торт від Євгена Клопотенка

Для приготування млинців потрібна куряча печінка.

3 хв на прочитання08 Серпня 2024, 21:40
Ніжний печінковий торт від Євгена Клопотенка Ніжний печінковий торт від Євгена Клопотенка
Поділитись:

Зазвичай, начинку для нього готують зі смаженої цибулі та моркви, а я пропоную просто перемастити печінкові коржі домашнім майонезом, бо так швидше і ви спробуєте щось нове. Пише у своєму блозі відомий шеф-куха Євген Клопотенко. 

Поради з приготування печінкових млинців

Для приготування млинців потрібна куряча печінка. Щоб вони вийшли ніжними, обов’язково зачистьте від плівок та зайвого жиру. Якщо є жовчний міхур, прибирайте його обережно, щоб не луснув, інакше матимете гіркий присмак. Зазвичай, печінку в пакованні продають уже очищену від всього, а на ваги треба очистити.

Печінку треба ретельно перебити у блендері чи м’ясорубкою, щоб досягти однорідності. Додаючи інші інгредієнти, особливо борошно, ретельно вимішуйте знову блендером чи віничком, але щоб не було грудочок. Печінкова суміш має бути густішою за млинцеве тісто. Смажте на розігрітій пательні з соняшниковою олією та перевертайте лише тоді, коли будете бачити, що низ добре підсмажився, інакше млинець розірветься.

Як приготувати печінковий торт з курячої печінки

Інгредієнти

Для печінкових млинців:

Печінковий торт з курячої печінки: покроковий рецепт

 Крок 1

Помийте в друшляку 500 г курячої печінки та залиште, щоб вся рідина стекла. За потреби зачистьте від плівок та зайвого жиру. Перекладіть в чашу блендера та перебийте до однорідності.

 Крок 2

В подрібнену печінку додайте 2 яйця, влийте 150 мл молока 2,5%, 2 ст. л. соняшникової олії та всипте 3 ст. л. пшеничного борошна, розтрушуючи по масі та перемішуючи. Посоліть та поперчіть до смаку та знову добре перебийте, щоб не було грудочок. Консистенція, як я вже казав, має бути дещо густіше, ніж млинцеве тісто.

 Крок 3

Смажте печінкові млинці. Розігрійте пательню, змащену соняшниковою олією. За допомогою половника вливайте невеличку кількість печінкової суміші. Млинці мають бути завтовшки приблизно 0,5 см. Смажте з обох боків та викладайте на дошку чи тарілку, щоб охолоджувалися. 

 Крок 4

Зробіть домашній майонез. В ємність вбийте 1 яйце, влийте половину соку лимона та додайте 1 ст. л. гірчиці. Інгредієнти починайте збивати блендером з насадкою «подрібнювач» та вливайте тонкою цівкою 150 мл соняшникової олії. У вас має вийти густий соус.

 Крок 5

Охолоджені млинці з печінки змастіть шарами домашнього майонезу. Верхній «корж» теж перемажте та прикрасьте його подрібненими 10 гілочками кропу. Поставте до холодильника мінімум на 2 години, щоб просочився. Потім діставайте, нарізайте трикутними шматочками та подавайте до столу.

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Експорт нафти з РФ б’є рекорди на фоні цінового обвалу: 185 млн барелів «застрягли» в морі
Нафтовий парадокс РФ: рекордні відвантаження при критичному падінні доходів
2 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп на 25 грудня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 25 грудня 2025 року
14 хв на прочитання5 годин тому
Екологічна катастрофа в Бессарабії: порятунок озера Ялпуг
Чому Болградський район потребує термінової програми озеленення та очищення водойм
1 хв на прочитання6 годин тому
Image by chapay from Pixabay
Привласнював виторг та гроші клієнтів: працівнику буковинської АЗС загрожує до 8 років тюрми
1 хв на прочитання7 годин тому
Мінрозвитку оголосило конкурс на концесію двох терміналів
1 хв на прочитання8 годин тому
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
11 хв на прочитання9 годин тому
Екологічна НП в Чорному морі: узбережжя пляжів Одещини вкрите масляними плямами
2 хв на прочитання10 годин тому
Кардіохірурги Черкас уперше в області застосували індивідуальний стент-графт
1 хв на прочитання12 годин тому