Ніжні картопляні пончики: як приготувати смачну закуску

1 хв на прочитання05 Березня 2024, 10:55

Тримайте простий рецепт з трьох кроків!

Картопляні пончики роблять з тих самих інгредієнтів, що і звичайні, але з однією відмінністю. Вам не потрібно вгадувати з трьох спроб — мова йде про картоплю. Вона надає тісту ніжності, пишності й приємного жовтого кольору.

Якщо ви хочете додати до цих картопляних пончиків цікавий акцент, можете покласти в тісто сир, шинку, насіння кропу або кмину.  Такі картопляні пончики та з часниковим соусом можуть ідеально доповнити червоний борщ. 

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

Приготування

Крок 1

Картоплю помийте, очистіть і наріжте шматочками. Варіть у підсоленій воді до готовності (20 хвилин). Потім відвар злийте у чашку, картоплю розімніть і змішайте з відваром. Додайте борошно, яйце і перемішайте до однорідності.

Крок 2

З отриманого картопляного тіста мокрими руками сформуйте пончики або кульки.

Крок 3

У сотейнику розігрійте олію і смажте в ній пончики з двох сторін до золотистої скоринки, по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Подавайте до столу з часниковим соусом

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: