Картопляні пончики роблять з тих самих інгредієнтів, що і звичайні, але з однією відмінністю. Вам не потрібно вгадувати з трьох спроб — мова йде про картоплю. Вона надає тісту ніжності, пишності й приємного жовтого кольору.
Якщо ви хочете додати до цих картопляних пончиків цікавий акцент, можете покласти в тісто сир, шинку, насіння кропу або кмину. Такі картопляні пончики та з часниковим соусом можуть ідеально доповнити червоний борщ.
Інгредієнти
Для приготування потрібні такі продукти:
- картопля — 3-4 шт.;
- борошно — 2-4 ст.л.;
- яйце,
- олія, сіль.
Приготування
Крок 1
Картоплю помийте, очистіть і наріжте шматочками. Варіть у підсоленій воді до готовності (20 хвилин). Потім відвар злийте у чашку, картоплю розімніть і змішайте з відваром. Додайте борошно, яйце і перемішайте до однорідності.
Крок 2
З отриманого картопляного тіста мокрими руками сформуйте пончики або кульки.
Крок 3
У сотейнику розігрійте олію і смажте в ній пончики з двох сторін до золотистої скоринки, по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Подавайте до столу з часниковим соусом.
Більше новин читайте на GreenPost.