Для приготування німецького теплого сендвіча «Міцний Макс» потрібно взяти сир гарної якості. Усі продукти мають бути напохваті, тому що діяти потрібно буде дуже швидко, щоби складові бутерброда залишалися гарячими.
Інгредієнти:
хліб житній (сірий) — 1-2 шматки;
сир твердий — 1 шматочок (за розміром хліба);
шинка — 100 г;
яйце куряче — 1 шт.;
олія оливкова — 1-2 ст. л.;
перець чорний мелений — за смаком;
часник (за бажанням) — 1 зубчик.
Приготування.
У невеликій кількості оливкової олії обсмажити житній хліб з одного боку. (Можна все обсмажувати на вершковому маслі.)
Перевернути хліб, за бажання натерти обсмажену сторону часником.
На один шматок хліба викласти скибочку твердого сиру, зробити малий вогонь — сир почне плавитися.
Шматок підсмаженого хліба без сиру зняти зі сковороди, на його місце викласти кружечок шинки. Обсмажувати його до рум'яної скоринки.
Хліб із розплавленим сиром зняти зі сковороди на паперовий рушник. На його місце розбити яйце, швидко обсмажити його — білок повинен приготуватися, а жовток залишитися рідким.
На гарячий хліб із сиром викласти обсмажену шинку, зверху викласти яйце, трохи поперчити. Щоб вийшов справжній сендвіч, зверху бутерброд накрити другим обсмаженим шматком хліба.
Німецький бутерброд із сиром, шинкою та яйцем подають відразу ж, гарячим.
Також ми розповідали про смажені гарячі бутерброди у льєзоні: назва екзотична, а продукти прості.