Несподівано: вісім продуктів, які можна їсти навіть після закінчення їх терміну придатності

2 хв на прочитання26 Травня 2022, 22:24

Деякі продукти можна вживати навіть тоді, коли термін придатності вже сплив. Щоправда, пам'ятаючи про деякі правила.

Багато продуктів із закінченим терміном придатності викидають. Але іноді це робити не варто. ІноЗМІ розповідає про продукти, які можна їсти довше, ніж зазначено на упаковці.

Яйця. Якщо в холодильнику вони зберігатимуться при температурі 4 °С, їх можна буде вживати протягом 4-5 тижнів.

Хліб. Після того, як термін придатності хліба минув, його можна помістити в сухе прохолодне місце. Тоді його можна буде їсти ще протягом 5-7 днів. А якщо покласти цей продукт у морозилку, його термін придатності збільшиться на 3-6 місяців. Щоправда, потім він стане не таким ароматним та смачним.

Макарони. Якщо перекласти сухі макаронні вироби у герметичний контейнер, розташований у сухому місці, що добре провітрюється, то зберігати їх можна буде ще 1-2 роки після закінчення терміну придатності. Свіжу (сиру) пасту при цьому можна їсти лише ще 4-5 днів після того, як термін придатності закінчиться, але за умови, що вона перебуватиме в холодильнику.

Сухі сніданки. Якщо коробку не розпечатувати, то ці продукти можна вживати ще 6-8 місяців після закінчення терміну придатності. У відкритому вигляді термін скорочується до 4-6 місяців, у холодильнику у приготовленому вигляді вони придатні для вживання 4-5 діб.

Молоко. Якщо ви ще не відкрили пакет, то можете випити молоко протягом місяця після того, як термін придатності закінчився. У відкритому вигляді пакет зі знежиреним молоком у холодильнику може лежати 7-10 днів після зазначеної на упаковці дати, з цільним – 5-7 діб.

Йогурт. Невідкритий продукт може лежати в холодильнику ще три тижні після закінчення терміну придатності, а відкритий — тиждень (якщо на ньому немає цвілі або він не втратив колір). Якщо ж йогурт заморозити, він буде їстівним два місяці після зазначеної на продукті дати.

Мед. Його можна зберігати скільки завгодно часу, але якщо він знаходиться в сухому місці і закритий щільно.

Арахісова паста. У закритій банці паста залишається безпечною для вживання ще рік після закінчення терміну придатності, у відкритій — 3-6 місяців (якщо помістити її в холодильник).

Також ми наводили чотири способи визначити, наскільки яйця придатні в їжу, і чотири поради, які допоможуть довше зберігати свіжими продукти в холодильнику та укритті.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: