Догори
Дати відгук

Неймовірно смачний ягідний пиріг на кефірі: швидкий рецепт на кожен день

Ви можете готувати його з будь-якими ягодами: свіжими, замороженими, сухими.

2 хв на прочитання13 Червня 2024, 10:10
Ягідний пиріг Швидкий рецепт Смачна випічка Ягідний пиріг Швидкий рецепт Смачна випічка
Поділитись:

Неймовірно смачний, пишний, м’який, повітряний, запашний! На приготування такого ягідного пирога у вас піде відсили 20 хвилин.

Ви можете готувати його з будь-якими ягодами, свіжими, замороженими, сухими. Будь-якій господині по плечу!

Інгредієнти:

  • Цукор 250 гр.
  • Манна крупа 250 гр.
  • Кефір 250 гр.
  • Ягоди 250 склянка, але чим більше тим краще
  • Рослинна олія 100 г
  • Яйце куряче 2 шт
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Сіль 1/3 ч.л

Спосіб приготування:

У глибоку ємність вбийте два яйця, всипте цукор і дрібку солі, ретельно перемішайте вінчиком до однорідності.

У яєчну суміш влийте кефір кімнатої температури, перемішайте ще раз.

Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, всипте в основну масу.

Слідом за борошном додайте манну крупу.

Ретельно перемішайте всі компоненти вінчиком для отримання однорідного тіста без грудочок.

Влийте вказану кількість олії.

Тісту можна дати постояти 30 хвилин, щоб манна крупа трохи розбухла.

Якщо немає часу, можна відразу приступати до випічки. У тісто додайте ягоди, перемішайте ложкою.

Жаростійку форму для запікання застеліть пергаментом або злегка змастіть маслом.

Оскільки тісто містить олію, воно не повинно чіплятися до форми.

Тісто вилийте у форму. Духовку прогрійте до 180 градусів.

Пиріг випікайте наступні 40 хвилин до готовності.

Коли верхівка добре підрум’яниться, пиріг перевірте на готовність, проколивши його дерев’яною шпажкою, тісто не повинно чіплятися до неї.

Якщо все ж таки пиріг всередині не пропікся, накрийте його фольгою і запікайте ще 10 хвилин.

Під фольгою верхівка сильніше не засмажиться, при цьому добре пропечеться внутрішня частина.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.