Догори
Дати відгук

Небанальні ідеї, що приготувати з яблук у серпні

Відбираємо стиглі, не зіпсовані солодкі яблука

3 хв на прочитання23 Серпня 2022, 23:40
Поділитись:

З яблук можна приготувати не лише смачне повидло на зиму. З цього соковитого та солодкого фрукта можна зробити безліч інших різновидів смаколиків. Так, theLime розповість, як зварити із цих плодів мармелад, желе та цукерки.

Готуємо мармелад

Відбираємо стиглі, не зіпсовані солодкі яблука. Миємо їх, ріжемо на шматочки і кидаємо в киплячу воду. Після того як фрукти гарно розваряться, перекладаємо їх у металеве (емальоване) сито і перетираємо до того моменту, поки від плодів не залишаться лише шкірка і насіння.

Далі цю масу пересипаємо в широку ємність для варіння, ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння. Беремо каструлю, додаємо невелику кількість деревного попелу, обдаємо його окропом і, як тільки попіл осяде, зливаємо прозору воду в яблука. Безперервно вимішуємо мармелад дерев’яною лопаткою, поки маса не загусне. Як перевірити? Після лопаточки має лишитися слід на дні миски – це означає, що суміш вже достатньо загусла. Викладаємо мармелад ще теплим у стерилізовану суху тару, закриваємо чистими сухими кришками.

Готуємо желе

Яблука миємо, чистити не потрібно. Ріжемо їх на шматочки, переміщаємо у ємність, заливаємо водою так, щоб вона покрила фрукти. Накриваємо каструлю і варимо плоди, але не доводимо до розварювання.

Зварені яблука проціджуємо. Після чого проціджений сік варимо до того часу, поки від його об’єму не залишиться рівно половина. Далі на 1 кг соку додаємо 500 г цукру, 1 ч. ложечку лимонної кислоти і 1 ч.л. ванільного цукру. Варимо до густоти. Готовність перевіряємо за краплею желе, яку опускаємо в холодну воду: якщо крапля не розчиняється — продукт готовий. Тепле желе розливаємо у стерилізовану суху тару і, як тільки охолоне, накриваємо пергаментним папером.

Готуємо цукерки

Миємо, витираємо яблука, серединки вичищати не потрібно. Те саме робимо і з айвою, якої знадобиться дві штуки на кожний кілограм яблук. Нарізаємо всі інгредієнти на дрібні шматочки, кладемо в каструлю для варіння і заливаємо водою з розрахунку 500 мл на 1 кг яблук. Варимо до того моменту, поки фрукти не стануть м’якими і майже весь сік не википить. Важливо: на цьому етапі потрібно бути особливо пильними і слідкувати за тим, щоб яблука не підгоріли.

Викладаємо плоди на сито і перетираємо. Готове пюре потрібно зважити і на кожний кілограм додати 800 г цукру. Далі ретельно все розмішуємо і ставимо ємність з пюре знову на вогонь. Безперервно помішуємо протягом 20-30 хв – повинна вийти густа маса. Після чого суміш викладаємо на деко, попередньо змастивши його олією. Ножем, змащеним олією, розрівнюємо масу до 7-8 мм завтовшки і добре пригладжуємо зверху ножем. Залишаємо на два дні, щоб суміш гарно просохла, потім за допомогою чарочки вичавлюємо цукерки. Знову два-три дні їх сушимо, після чого густо пересипаємо цукровою пудрою і знову сушимо на білому папері. Коли солодощі повністю висохнуть, переміщаємо їх у ємності, кожен шар при цьому перекладаючи пергаментним папером.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитання46 хвилин тому
Фото: «Їжа легко»
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання11 годин тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитанняВчора
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитанняВчора
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитанняВчора
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитанняВчора
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитанняВчора
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитанняВчора