Догори
Дати відгук

Безпідставні нагороди у сфері охорони довкілля: ноу-хау, проти якого повстали всі екоактивісти

Природоохоронці написали колективне звернення до Володимира Зеленського з цього приводу.

2 хв на прочитання16 Лютого 2024, 13:44
Охорона природи Екологи проти присвоєнням звання заслужений природоохоронець Відкрите зверн Охорона природи Екологи проти присвоєнням звання заслужений природоохоронець Відкрите зверн
Поділитись:

Природоохоронцям України стало відомо про нещодавній Указ Президента про відзначення громадян держнагородами України з нагоди Дня Соборності України.

Як ідеться у дописі Environment People Law (EPL)/Екологія - Право - Людина (ЕПЛ), в Указі за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку присвоюється звання «Заслужений природоохоронець України» президентці громадської спілки «Асоціація професіоналів довкілля» Людмилі Циганок.

Екологи нагадують, що почесне звання «Заслужений природоохоронець України» присвоюється працівникам установ і закладів охорони природи, наукових та науково-дослідних установ за значний внесок у охорону рідкісних та таких, що зникають, видів флори і фауни, відновлення та збереження природних ресурсів України.

«Зважаючи на високий статус відзнаки та не менш високі вимоги до претендентів на таку відзнаку, відчуваючи свою відповідальність перед українським суспільством та міжнародним співтовариством, природоохоронці України висловлюють глибоку стурбованість безпідставним, на нашу думку, присвоєнням почесного звання “Заслужений природоохоронець України” Циганок Людмилі Василівні», - заявляють в EPL.

І додають, що наразі їм не відомо жодної установи чи закладу охорони природи, наукової чи науково-дослідної установи, працівником якої є Людмила Циганок. Зазначаючи, що Циганок не має жодного стосунку до охорони рідкісних видів флори та фауни, відновлення та збереження природних ресурсів України. А громадська спілка “Асоціація професіоналів довкілля”, яку очолює пані Людмила, виходячи з аналізу її діяльності, представляє інтереси суб’єктів господарювання та підприємств-забруднювачів, інтереси яких часто суперечать інтересам охорони природи...

Природоохоронці написали колективне звернення до Володимира Зеленського з цього приводу. Вони обурені і запрошують до підписання всіх,  хто поділяє  їх точку зору. Станом на сьогодні звернення підписали майже 50 організацій, науковців та активістів.

«Офіс Президента України, чи не ввели в оману Президента України, роблячи подання та лист установленого зразка на дану особу?», - звертаються природоохоронці до співробітників ОПУ у соцмережі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Розслідування
Зображення згенеровано ШІ
Хто, як і для чого намагається дискредитувати та заблокувати реформу управління відходами?
6 хв на прочитання21 Квітня 2024
Канал постачання наркотиків Наркоторговці Незаконна діяльність
В Києві розкрили канал постачання наркотиків: вилучено кокаїну на $250 тисяч
1 хв на прочитання28 Березня 2024
Лікар ґвалтував пацієнтів та знімав на відео
У Закарпатській області лікар ґвалтував пацієнтів: "накачував" снодійним та знімав на відео
1 хв на прочитання08 Березня 2024
Дипломатичний дерибан у Києві
Зухвале виділення земельних ділянок у Києві: "Дипломатичний дерибан" або зрада інтересів громади
6 хв на прочитання01 Лютого 2024
Посадовець київського метрополітену завдав підприємству збитків на суму понад 13 млн грн
1 хв на прочитання15 Січня 2024
Очищення утилізаційного ринку почалось
8 хв на прочитання15 Січня 2024
28-річний браконьєр із Черкащини постане перед судом
1 хв на прочитання02 Січня 2024
Викрито масштабну мережу шахрайських кол-центрів з річним обігом у 3 млрд грн
1 хв на прочитання29 Грудня 2023