Догори
Дати відгук

Названий продукт, який запобігає діабету та серцевим захворюванням

Щоденна порція шоколаду знижує ризик розвитку діабету.

2 хв на прочитання23 Листопада 2022, 22:30
Поділитись:

Автори дослідження, опублікованого в British Journal of Nutrition, вказують, що щоденне споживання невеликої кількості шоколаду (особливо чорного шоколаду) може знизити ризик діабету та серцево-судинних захворювань. Темний шоколад містить найбільше какао з усіх видів шоколаду, а це означає, що він також містить найбільше антиоксидантів, особливо флавоноїдів. Це сполуки, які запобігають пошкодженню клітин. Вважається, що антиоксиданти можуть принести користь серцево-судинним та метаболічним захворюванням.

Щоденна порція шоколаду знижує ризик розвитку діабету.

У ході дослідження було проаналізовано дані 1153 осіб віком від 18 до 69 років, які брали участь у дослідженні «Спостереження за ризиками серцево-судинних захворювань» у Люксембурзі. Основна мета полягала в тому, щоб оцінити, чи споживання шоколаду пов'язане з резистентністю до інсуліну. Група дослідників також досліджувала вплив шоколаду на функцію печінки (рівень ферментів печінки).

Аналізи вчених показали, що 81,8% учасників дослідження споживали загалом 24,8 г шоколаду щодня. У людей, які їли його щодня, спостерігалася нижча резистентність до інсуліну та кращі показники ферментів печінки, ніж у тих, хто їв шоколад рідше. Інші фактори, такі як вік, стать, спосіб життя, освіта або інші аспекти харчування не вплинули на результати дослідження.

Шоколад корисний для рівня холестерину і знижує ризик серцевого нападу, а його вплив на нервову систему часто покращує настрій. Як наголошує фахівець, перелічені переваги вживання шоколаду можливі за умови його раціонального дозування.

"Шоколад рекомендується для помірного споживання і, безумовно, є смачним варіантом, щоб забезпечити наш організм порціями корисних інгредієнтів", - пояснює експерт із Кракова.

То чи є протипоказання до вживання шоколаду? Лікар Орзел попереджає, що шоколад є висококалорійним продуктом, може викликати алергічні реакції у чутливих людей, а в крайніх випадках його регулярне неконтрольоване вживання призводить до залежності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Хмельницька АЕС. Фото: Anatolii Stepanov/AFP/Getty Images
Болгарія передумала продавати Україні ядерні реактори для ХАЕС — чому так сталось і чи справді це лише на краще
7 хв на прочитання37 хвилин тому
Фінансування "Нафтогазу": чи допоможе Єврокомісія? Фото: pixabay
Ресурс державних гарантій для "Нафтогазу" вичерпано - чи допоможе Єврокомісія
3 хв на прочитаннягодина тому
Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко
Україна та США підписали меморандум про фіналізацію угоди щодо корисних копалин
1 хв на прочитання2 години тому
Утилізація сміття після Великодня: як не нашкодити довкіллю. Фото: пресслужба МВС України
Після Великодня: як правильно утилізувати святкове сміття і не нашкодити довкіллю
3 хв на прочитання3 години тому
Як приготувати варення з кульбаби: простий рецепт «сонячного меду»
3 хв на прочитання4 години тому
Астрономи виявили нові докази позаземного життя: чи наближаємося ми до відкриття?
2 хв на прочитання5 годин тому
Тренд 2025 року — сад із польовими квітами, який потребує мінімального догляду
4 хв на прочитання10 годин тому
ЄС відклав заборону на імпорт російського СПГ через переговори з США та внутрішні розбіжності
2 хв на прочитання11 годин тому