Догори
Дати відгук

Названий продукт, який запобігає діабету та серцевим захворюванням

Щоденна порція шоколаду знижує ризик розвитку діабету.

2 хв на прочитання23 Листопада 2022, 22:30
Поділитись:

Автори дослідження, опублікованого в British Journal of Nutrition, вказують, що щоденне споживання невеликої кількості шоколаду (особливо чорного шоколаду) може знизити ризик діабету та серцево-судинних захворювань. Темний шоколад містить найбільше какао з усіх видів шоколаду, а це означає, що він також містить найбільше антиоксидантів, особливо флавоноїдів. Це сполуки, які запобігають пошкодженню клітин. Вважається, що антиоксиданти можуть принести користь серцево-судинним та метаболічним захворюванням.

Щоденна порція шоколаду знижує ризик розвитку діабету.

У ході дослідження було проаналізовано дані 1153 осіб віком від 18 до 69 років, які брали участь у дослідженні «Спостереження за ризиками серцево-судинних захворювань» у Люксембурзі. Основна мета полягала в тому, щоб оцінити, чи споживання шоколаду пов'язане з резистентністю до інсуліну. Група дослідників також досліджувала вплив шоколаду на функцію печінки (рівень ферментів печінки).

Аналізи вчених показали, що 81,8% учасників дослідження споживали загалом 24,8 г шоколаду щодня. У людей, які їли його щодня, спостерігалася нижча резистентність до інсуліну та кращі показники ферментів печінки, ніж у тих, хто їв шоколад рідше. Інші фактори, такі як вік, стать, спосіб життя, освіта або інші аспекти харчування не вплинули на результати дослідження.

Шоколад корисний для рівня холестерину і знижує ризик серцевого нападу, а його вплив на нервову систему часто покращує настрій. Як наголошує фахівець, перелічені переваги вживання шоколаду можливі за умови його раціонального дозування.

"Шоколад рекомендується для помірного споживання і, безумовно, є смачним варіантом, щоб забезпечити наш організм порціями корисних інгредієнтів", - пояснює експерт із Кракова.

То чи є протипоказання до вживання шоколаду? Лікар Орзел попереджає, що шоколад є висококалорійним продуктом, може викликати алергічні реакції у чутливих людей, а в крайніх випадках його регулярне неконтрольоване вживання призводить до залежності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost