Догори
Дати відгук

Названо продукти, які треба їсти вранці для прискорення обміну речовин

Снідати потрібно не пізніше першої години після пробудження

3 хв на прочитання28 Січня 2023, 10:30
Поділитись:

Головна порада, яку дають усі фахівці з харчування тим, хто хоче прискорити свій обмін речовин, — у жодному разі не пропускати сніданок.

Щоб метаболізм працював, як годинник, щоб усі отримані калорії перероблялися в енергію, а вже накопичений жир потихеньку «танув», перша трапеза дня має бути ситною, а з'їсти її важливо не пізніше першої години після пробудження.

Але якщо ви хочете досягти ще більш вражаючих результатів, варто снідати певними стравами.

Вівсянка з ягодами та горіхами. У цьому сніданку є всі необхідні поживні речовини, а ще він дуже ситний. Вівсянка (тільки не швидкого приготування) – це повільні вуглеводи, які надовго зберігають почуття ситості, а в горіхах багато білка, на переробку якого організму доводиться витрачати більше енергії – і, отже, спалювати більше калорій. Англійці знали, що робили, коли вигадували свій сніданок!

Яєчня з помідорами та цибулею. Яйця — ще один продукт, начебто створений для сніданку. Високий вміст білка допомагає добре і надовго наситити організм і підштовхнути метаболізм, а низька калорійність підтримати фігуру. Результати недавнього метадослідження підтвердили безпеку вживання яєць для серця та судин, а сніданок, що поєднує в собі яйця, свіжі помідори та цибулю, лікарі назвали найкориснішим для серцево-судинної системи.

Грецький йогурт з фруктами. Якщо ви серйозно стежите за своєю фігурою, вам не обійтися без молочних продуктів високої жирності. Організму для нормального функціонування необхідні мононенасичені жири та молочний жир – це один із оптимальних варіантів. У грецькому йогурті багато корисних жирів, а ще багато білка, який необхідний для прискорення метаболізму. А червоні та чорні ягоди, навіть заморожені, зберігають багато особливих антиоксидантів, які прискорюють процес спалювання жиру.

Авокадо. Цей сніданок підійде тим, кому зранку потрібно терміново вирушати з дому і немає часу на приготування повноцінної трапези. Авокадо можна взяти з собою і з'їсти будь-якої вільної хвилини. До речі, особливо гарний цей варіант для зими: жири омега-3, якими багатий цей овоч, допоможуть нашій шкірі впоратися із зимовою сухістю та морозом.

Зелений чай і вода з лимоном. Строго кажучи, це не сніданок – але ці напої варто пити щоранку. Склянку води з скибочкою лимона або лимонним соком варто випити негайно після пробудження - так ви відновите вологу, яку тіло втратило за ніч, а також розбудите обмін речовин. Зелений чай краще випити в кінці трапези - антиоксиданти, що містяться в ньому, прискорять метаболізм і допоможуть організму швидше спалювати жир.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
 Екологія Переробка Забруднення пластиком Глобальний договір про пластик
Україна долучилася до Коаліції високих амбіцій щодо припинення забруднення пластиком
2 хв на прочитання40 хвилин тому
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитаннягодина тому
Розведення гусей на Полтавщині Прибутковий бізнес
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання2 години тому
24 квітня свято Всесвітній день захисту лабораторних тварин Проти вівісекції
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитання3 години тому
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитання4 години тому
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання4 години тому
Компостер власноруч: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання11 годин тому