Догори
Дати відгук

Названо продукти, які не варто вживати при високому кров'яному тиску

Високий тиск може призвести до розвитку серйозних хвороб.

1 хв на прочитання04 Липня 2024, 11:46
Високий Кров'яниймТиск Артеріальний тискк Шкідливі продукти Високий Кров'яниймТиск Артеріальний тискк Шкідливі продукти
Поділитись:

Їжа має великий вплив на рівень артеріального тиску. Високий тиск рідко проявляється помітними симптомами. Однак, він може спричинити розвиток серйозних захворювань, таких як серцеві напади чи інсульт.

За даними NHS, у Великобританії близько третини дорослих людей мають високий кров’яний тиск. Проте, артеріальний тиск у всіх трохи різний, і те, що для вас вважається низьким або високим, може бути нормальним для когось іншого. Єдиний спосіб перевірити стан здоров’я – це здати необхідні аналізи.

Яких продуктів слід уникати при високому тиску?

  • При високому тиску слід обмежити вживання солі. Вона має властивість затримуватися в судинах. Зниження споживання натрію з 10 грам в день до 6 грам може знизити артеріальний тиск. Це може призвести до зниження смертності від інсульту на 16% і до зниження смертності від ішемічної хвороби серця на 12%.
  • Цукор викликає підвищення кров’яного тиску. Цукор порушує ваш метаболізм, наприклад, змушуючи організм виробляти занадто багато інсуліну і лептину, зменшуючи виведення натрію і води нирками і викликаючи звуження кровоносних судин.
  • Алкоголь. Занадто багато алкоголю може різко підвищити кров’яний тиск. Крім того, багато алкогольних напоїв містять багато цукру і калорій, а це означає, що їх занадто багато може сприяти ожирінню, що, в свою чергу, збільшує ризик гіпертонії.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.