Догори
Дати відгук

Названо найшкідливіший напій для печінки: ви б ніколи не здогадалися

Його часто рекомендують вживати людям із підвищеним тиском.

1 хв на прочитання19 Серпня 2023, 21:00
Поділитись:

Виявляється, зелений чай - найшкідливіший напій для печінки. Вчені з медичного центру Kaplan в Ізраїлі опублікували ці докази.

Регулярне вживання цього напою може серйозно нашкодити печінці. Своїми даними вони поділилися в авторитетному міжнародному академічному журналі GastroHep.

Найшкідливіший напій для печінки

Керівник дослідження професор Стівен Мельник стверджує, що важких уражень напій органу не завдасть. Але з іншого боку, любителі цього чаю частіше за інших стикаються з патологіями.

Річ у тім, що листя чайного дерева містить ботанічні токсини, які чинять негативний вплив на печінку. Причому, небезпека чекає не тільки на володарів ослабленого здоров'я, а й на здорових людей.

Активні сполуки в чаї найнесподіванішим чином взаємодіють з іншими напоями та продуктами. Також вчені не рекомендують вживати його під час прийому лікарських препаратів і різних БАДів.

Компоненти чайного листя здатні перетворити чай на найшкідливіший напій для печінки, яка відповідає за фільтрацію і розщеплення речовин, що надходять в організм.

Професор підкреслив, що надмірне захоплення ним провокувало розвиток печінкової недостатності. Найчастіше захворювання виявляли у жінок, зазначив він.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я