Догори
Дати відгук

Названо найшкідливіші супи для людей похилого віку: лікарі радять відмовитись

Людям похилого віку слід відмовитися від окрошки, солянки та грибного супу.

1 хв на прочитання29 Червня 2023, 08:11
Поділитись:

Організму людей старших поколінь потрібні легкі страви – супи на густому бульйоні, дуже наваристі та жирні, а також інгредієнти, що містять відразу багато інгредієнтів, їм протипоказані. Вживання таких страв майже напевно спровокує проблеми із травленням.

Серед найшкідливіших супів у літньому віці називають окрошку. В ній міститься багато інгредієнтів, що погано поєднуються між собою. До того ж, їх заправка кефіром або квасом сприяє здуттю.

Інший шкідливий у літньому віці суп – це солянка. За словами фахівця, ця страва містить гострі спеції, соління та копченості, жирне м'ясо. Переварити такий «букет» травної системи людей похилого віку вкрай важко, в результаті можливі різного роду нездужання, пов'язані з порушеннями в роботі ШКТ. Солянка може спровокувати розвиток атеросклерозу.

Літнім людям варто відмовитись від грибних супів (як і від страв на основі грибів). У грибах міститься багато клітковини та білка – для травлення у літньому віці таке поєднання є наднавантаженням, через що може виникнути нетравлення. Грибні супи з грибами протипоказані і людям, які страждають на гастрит або виразку, оскільки вони стимулюють вироблення шлункового соку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.