Названо найкорисніший варіант приготування яєць

1 хв на прочитання15 Листопада 2023, 12:43
ФОТО: ілюстративне

Яйця засвоюються організмом по-різному, в залежності від способу приготування.

Це найкращий білок в рейтингу білків, він ідеально легко засвоюється, і у нього ідеальний амінокислотний склад, навіть краще м’яса.

Яйця засвоюються організмом по-різному, в залежності від способу приготування. Наприклад, найлегше засвоюється омлет, трохи складніше – яйце пашот і яйце бенедикт, далі йдуть варене яйце і глазунья, а найгірше – сирі яйця.

Омлет вважають універсальною стравою, яку можна їсти в будь-який час дня. Щоб зробити блюдо більш легким, фахівець порадила робити його з одного цілого яйця і декількох яєчних білків.

За її словами, одного жовтка цілком достатньо, а їсти такий омлет можна через день. Вона також висловилася проти чисто білкових омлетів, зазначивши, що жовтки теж потрібні. Однак дієтолог попередила, що при загостренні панкреатиту або проблеми з жовчним міхуром краще підійдуть чисто білкові омлети.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: