Названо ідеальні продукти для щитовидної залози
Людина стає забудькуватою, у неї знижуються увага та реакція.
Якщо йоду не вистачає, то це стає проблемою — щитоподібна залоза виробляє мало тироксину. Такий стан називається гіпотиреозом або йододефіцитом, повідомляє glavred.
Що буде в разі нестачі йоду в організмі
Людина стає забудькуватою, в неї знижуються увага та реакція, з'являється дратівливість, сонливість, слабшає імунітет.
Можуть з'явитися проблеми із серцем і судинами: аритмія, підвищення тиску, зниження рівня гемоглобіну у крові.
Йододефіцит позначиться і на вазі. Оскільки тироксину мало для того, щоби процес витрати енергії йшов нормальним шляхом, вона відкладається у вигляді жирових запасів.
Скільки треба йоду на день
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживати від 120 до 150 мкг йоду на добу.
Як можна поповнювати запаси йоду в організмі
Продукти, що містять йод, знайдуться на кожній кухні. Найоптимальніші з них назвала лікар-дієтолог Ірина Риль.
«Для нормальної роботи щитоподібної залози необхідний йод. Його ми можемо отримати з морської капусти, морепродуктів, морської риби, фейхоа, хурми, волоських горіхів», — розповіла лікар.
Також для нормального вироблення гормонів необхідний тирозин. Ця амінокислота міститься в авокадо, ківі, інжирі, абрикосах, бананах. Для вироблення гормонів Т3 і Т4 необхідний селен. Лідер за його змістом — бразильський горіх, додала дієтолог.
До слова, червоні очі можуть бути симптом серйозних порушень.