Догори
Дати відгук

Названо чотири харчові звички для покращення пам'яті

Ці поради дозволить покращити мозкову активність

2 хв на прочитання26 Січня 2023, 10:55
Фото: Reminder Фото: Reminder
Поділитись:

Постійний стрес та високі навантаження негативно відбиваються на стані здоров'я людини: погіршується пам'ять та когнітивні здібності. Такі зміни також є частиною старіння. Щоб уповільнити цей процес та покращити пам'ять, потрібно дотримуватися здорового способу життя та прищеплювати корисні звички у харчуванні. 

Жирна риба основа вашого меню

Щоб зберегти пам'ять незалежно від віку, потрібно вживати більше жирів. Ця порада дозволить покращити мозкову активність навіть у зрілому віці – від 65 років та старше. Експерти повідомляють, що жирна риба, наприклад, лосось містить кислоти омега-3. Вони дуже корисні для мозкової діяльності.

Регулярно вживайте льон

Купити можна звичайне насіння або лляну олію. Експерт у сфері здорового харчування Рейчел Файн повідомляє, що омега-3 та омега-6 – це корисні жири, з яких власне і складається мозок людини. Льон має високу концентрацію поліненасичених жирів. Якщо додати цей продукт у свій раціон, можна покращити пам'ять та уповільнити старіння.

Їжте більше чорниці

Дієтологи сходяться на думці, що чорниця має високу концентрацію флавоноїдів та антиоксидантів. Вони здатні покращити когнітивні функції та пам'ять. Чорниця також багата на антоціани. Ці сполуки уповільнюють процес старіння мозку. Регулярне вживання чорниці допомагає в ситуаціях, коли людина має проблеми зі втратою короткострокової або довгострокової пам'яті. Також ягода здатна просто покращити настрій.

Фрукти та овочі понад усе

Потрібно вживати якнайбільше овочів. Вони живлять мозок корисними речовинами, зокрема, антиоксидантами. Вітаміни всіх ключових груп містяться у фруктах та овочах. Їхня корисна властивість полягає в поглинанні окислювачів.

Один із найкорисніших овочів для мозку – це броколі. У ньому міститься велика концентрація вітаміну К, що забезпечує створення жирної кислоти. Багато людей рекомендують людям похилого віку скласти раціон із максимальним вмістом вітаміну К. Дослідження показують, що це дозволяє підтримувати когнітивні функції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Пандемія Поширення пташиного грипу H5N1 Хвороби
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання29 хвилин тому
Фото ілюстративне
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання7 годин тому
Підвищують тиск Шкідливі напої Артеріальний тиск
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання8 годин тому
Закарпатські медики дорогою до лікарні запустили серце пацієнту
2 хв на прочитанняВчора
Порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій оновлено - МОЗ
1 хв на прочитанняВчора
4 корисні звички щоб зменшити ризик розвитку раку і хвороб серця
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора