Догори
Дати відгук

Названо 5 спецій для посилення метаболізму

Кожна господиня чи кухар ресторану мають свої улюблені приправи

2 хв на прочитання06 Грудня 2022, 23:30
Поділитись:

Правильно підібрані спеції не лише покращать смак ваших страв, а й допоможуть тримати вагу під контролем. Кожна господиня чи кухар ресторану мають свої улюблені приправи. Вони роблять смак багатшим, а сама страва красивіша і ароматніша. Але, виявляється, за допомогою спецій можна не лише балувати свої смакові рецептори, а й дбати про здоров’я близьких та рідних людей. Як розповіла лікар-дієтолог Марина Сорокіна , є п'ять популярних спецій, які чудово допомагають нормалізувати роботу органів шлунково-кишкового тракту і навіть розігнати метаболізм. А значить, чим частіше ви додаватимете приправи в готові страви, тим більше шансів набути стрункості та краси.

П'ять чудових спецій

Кайенський перець. Він прискорює обмін речовин за рахунок капсаїцину, який викликає печіння в роті. Відомо, що капсаїцин підвищує температуру тіла, завдяки чому метаболізм посилюється в середньому на 5 відсотків протягом кількох годин після їди. Крім того, завдяки кайєнського перцю прискорюється процес розщеплення жирів в організмі.

Кориця. Вона допомагає швидко знизити рівень тиску та глюкози в екстрених випадках. А якщо нікуди не поспішати, то можна потроху додавати ароматний порошок у десерти та каву та вірити, що від цього постать не постраждає. Адже, як встановили вчені, кориця активізує вироблення інсуліну, тим самим допомагаючи організму краще засвоювати цукор. Отже, від з'їденого пирога чи булочки з корицею ви отримаєте лише користь – прискорення метаболізму.

Імбир. Цей ароматний корінь покращує травлення і, при необхідності, допомагає впоратися з нудотою та печією. Додатковий бонус: гінгерол – речовина подібна до капсаїцину, викликає прискорений запуск метаболізму. Примітно, що для активації цієї функції підійде свіжий імбир, так і маринований. А ось від зацукрованого сушеного кореня краще відмовитись – корисних речовин у ньому залишився мінімум.

Кумін. Нещодавні наукові дослідження показали, що щоденне вживання куміну жінками із зайвою вагою знижує поганий холестерин та підвищує рівень гарного. Крім того, після регулярного вживання в їжу цієї приправи, худнути дамам виявилося набагато легше - вага йшла швидше, ніж якби вони щодня займалися в тренажерному залі.

Куркума. Це родич імбиру, який має протизапальні та антиоксидантні властивості. Також жовта приправа перешкоджає розвитку кардіологічних захворювань, раку, депресії та накопиченню зайвих кілограмів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Гороскоп на 24 серпня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 24 серпня 2025 року
5 хв на прочитання2 години тому
Вчені виявили дивовижні рівні кисню в давній атмосфері Землі
Вчені проаналізували повітря віком 800 мільйонів років і здивували висновками
2 хв на прочитання3 години тому
День сліпих собак: міфи та дивовижні здібності
День сліпих собак: коли любов долає будь-які перешкоди
2 хв на прочитання5 годин тому
День Прапора України: історія та значення символу
День Державного Прапора України: порядок кольорів і значення для українців
3 хв на прочитання6 годин тому
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання8 годин тому
«Червоне золото» вашої комори: секрет пікантного перцю в томатній заливці
1 хв на прочитання9 годин тому
Струмок, водоспад чи водна завіса? Розбираємося, як інтегрувати водні елементи в огорожу (ФОТО)
2 хв на прочитання11 годин тому
Спатифілум під відкритим небом: як виростити жіноче щастя в саду (ФОТО)
2 хв на прочитання17 годин тому