Названо 5 спецій для посилення метаболізму
Кожна господиня чи кухар ресторану мають свої улюблені приправи
Правильно підібрані спеції не лише покращать смак ваших страв, а й допоможуть тримати вагу під контролем. Кожна господиня чи кухар ресторану мають свої улюблені приправи. Вони роблять смак багатшим, а сама страва красивіша і ароматніша. Але, виявляється, за допомогою спецій можна не лише балувати свої смакові рецептори, а й дбати про здоров’я близьких та рідних людей. Як розповіла лікар-дієтолог Марина Сорокіна , є п'ять популярних спецій, які чудово допомагають нормалізувати роботу органів шлунково-кишкового тракту і навіть розігнати метаболізм. А значить, чим частіше ви додаватимете приправи в готові страви, тим більше шансів набути стрункості та краси.
П'ять чудових спецій
Кайенський перець. Він прискорює обмін речовин за рахунок капсаїцину, який викликає печіння в роті. Відомо, що капсаїцин підвищує температуру тіла, завдяки чому метаболізм посилюється в середньому на 5 відсотків протягом кількох годин після їди. Крім того, завдяки кайєнського перцю прискорюється процес розщеплення жирів в організмі.
Кориця. Вона допомагає швидко знизити рівень тиску та глюкози в екстрених випадках. А якщо нікуди не поспішати, то можна потроху додавати ароматний порошок у десерти та каву та вірити, що від цього постать не постраждає. Адже, як встановили вчені, кориця активізує вироблення інсуліну, тим самим допомагаючи організму краще засвоювати цукор. Отже, від з'їденого пирога чи булочки з корицею ви отримаєте лише користь – прискорення метаболізму.
Імбир. Цей ароматний корінь покращує травлення і, при необхідності, допомагає впоратися з нудотою та печією. Додатковий бонус: гінгерол – речовина подібна до капсаїцину, викликає прискорений запуск метаболізму. Примітно, що для активації цієї функції підійде свіжий імбир, так і маринований. А ось від зацукрованого сушеного кореня краще відмовитись – корисних речовин у ньому залишився мінімум.
Кумін. Нещодавні наукові дослідження показали, що щоденне вживання куміну жінками із зайвою вагою знижує поганий холестерин та підвищує рівень гарного. Крім того, після регулярного вживання в їжу цієї приправи, худнути дамам виявилося набагато легше - вага йшла швидше, ніж якби вони щодня займалися в тренажерному залі.
Куркума. Це родич імбиру, який має протизапальні та антиоксидантні властивості. Також жовта приправа перешкоджає розвитку кардіологічних захворювань, раку, депресії та накопиченню зайвих кілограмів.