Догори
Дати відгук

Названо 5 правил безпечного сексу

Як звести ризики до мінімуму.

2 хв на прочитання30 Листопада 2021, 23:44
Фото:
UkrMedia Фото: UkrMedia
Поділитись:

Інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ) ІПСШ поширюються під час вагінального, орального або анального сексу або близького інтимного контакту. Багато з цих інфекцій переносяться в рідинах організму, таких як сперма, кров або вагінальні рідини, пише Центр громалського здоров'я.

Безпечний секс — це коли ви займаєтеся сексом із найменшим ризиком передавання ІПСШ, зазначають фахівці та нагадують правила безпечного сексу.

Правило № 1 — захищений секс під час кожного сексуального контакту. Використовуйте презервативи, якщо маєте вагінальний, анальний чи оральний секс. За належного й постійного використання презервативи є одним із найбільш ефективних способів захисту від ІПСШ, зокрема, ВІЛ-інфекції, та попередження небажаної вагітності. Однак слід ураховувати, що презерватив не гарантує 100% результату, оскільки завжди існує ризик його неправильного застосування, низької якості чи пошкодження цілісності.

Правило №2 — обмежити свою сексуальну активність одним партнером чи партнеркою, який/а займається сексом лише з вами. Переконайтеся, що ви обоє пройшли тестування й точно знаєте, що ніхто з вас не має ІПСШ. Так вдасться значно зменшити ймовірність контакту із хвороботворними організмами.

Правило №3 — регулярно проходьте медичні огляди. Відвідуйте свого гінеколога, уролога, проктолога; тестуйтеся на ІПСШ, ВІЛ, вірусні гепатити. Слідкуйте за своїм тілом — якщо помічаєте нетипові виділення, виразки, пухирці, висип в інтимних зонах — це вже привід піти до лікаря. Так само звертайте увагу на тіло свого партнера.

Правило №4 — уникайте вживання алкоголю чи наркотиків, оскільки це збільшує ймовірність ризикованого сексу. У зміненому стані свідомості людина може проігнорувати правила безпечного сексу або поставитися до них несерйозно. 

Правило №5 — усім, хто має високий ризик інфікуватися ВІЛ, можна приймати PrEP — доконтактну профілактику ВІЛ. Лише одна таблетка на день і використання презервативів — надійно захистить від ВІЛ-інфекції та ІПСШ. PrEP можна отримати безоплатно та конфіденційно. PrEP це завжди правильне рішення та вибір. Більше ось тут: prep.phc.org.ua.

Нагадаємо, що сексуальна орієнтація впливає на успішність.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора