Догори
Дати відгук

Названо 5 корисних продуктів, які можуть покращити зір

Без вітаміну А очі не можуть виробляти достатньо вологи та пігментів.

2 хв на прочитання21 Липня 2021, 06:50
Названо 5 корисних продуктів, які можуть покращити зір Названо 5 корисних продуктів, які можуть покращити зір
Поділитись:

На погіршення зору може впливати безліч факторів, включаючи хронічні захворювання, генетику і вікові зміни. Однак в деяких випадках запобігти цьому можна за допомогою певних продуктів харчування.

Як розповідає портал Eat This, Not That! деякі продукти є абсолютно доступними для кожного.

Апельсиновий сік

Апельсиновий сік без домішок містить пігменти каротиноїдних рослин. Вони пригнічують запальні процеси в клітинах організму, розповіла дієтолог Міа Сін. Це, в свою чергу, сприяє зниженню ризику вікової дегенерації жовтої плями.

Червоний перець

За даними Національного інституту охорони здоров’я, деякі дослідження вказують на здатність вітаміну С знижувати ризик утворення катаракти. Відзначається, що відмінним джерелом цього вітаміну, а також антиоксидантів є червоний перець. Один такий овоч може містити до 233% добової норми вітаміну C.

Насіння гарбуза

Насіння гарбуза-відмінне джерело цинку, яке може уповільнити розвиток вікової дегенерації жовтої плями, запобігаючи пошкодження клітин сітківки. Крім того, дослідження, опубліковане Національним очним інститутом США показує, що комбінація бета-каротину, вітамінів C і E, цинку і міді знижує ризик прогресування вікової дегенерації жовтої плями середнього або високого ступеня на 25%.

Сардина

Сардини є джерелом біодоступних жирних кислот ДГК омега-3, які мають протизапальні властивості і важливі для здоров’я сітківки. Також джерелом таких кислот є лосось, морський окунь і скумбрія.

Солодка картопля

Солодка картопля містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А. Він, у свою чергу, допомагає запобігти сухості очей. За даними Американської академії офтальмології, без вітаміну А очі не можуть виробляти достатньо вологи та пігментів, необхідних для правильного функціонування сітківки, що може призвести до курячої сліпоти.

До слова, дієтолог назвав чотири натуральні напої, які замінять енергетик.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.