Названі продукти, які збільшують ризик ішемічної хвороби серця на 18%

2 хв на прочитання08 Листопада 2022, 13:39

Але ризик можна скоротити

Серцево-судинними захворюваннями страждають мільйони, і ця цифра буде тільки зростати. На щастя, знизити ризик їх розвитку допоможе здоровий спосіб життя і правильне харчування. Як показало недавнє дослідження, певні продукти збільшують ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Ризик розвитку серцево-судинних захворювань можна скоротити, якщо вести здоровий спосіб життя. Існують такі продукти, споживання яких слід обмежити, або взагалі відмовитися від них. Дослідження на цей рахунок тривають, але деякі види продуктів рекомендується включити в раціон, а якісь виключити з нього.

За даними британського фонду Серця, близько 7,6 мільйона людей у Великобританії страждають серцево-судинними захворюваннями. Організація зазначає, що ці цифри можуть зрости в міру старіння і зростання населення, а також поліпшення показників виживання при наявності серцево-судинних захворювань. На щастя, є кілька способів знизити ризик захворювання.

Оксфордський університет заявив, що в цілому, дані досліджень свідчать про те, що щоденне споживання більше 50 грам переробленого м’яса, м’ясопродуктів, підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 18%.

У свою чергу, щоденне споживання більше 50 грам непереробленого м’яса збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 9%.
Однак дослідники не виявили чіткого зв’язку між вживанням в їжу м’яса птиці і ризиком розвитку ішемічної хвороби серця.

Якщо ви зараз з’їдаєте щодня більше 90 грам (вага після термічної обробки) червоного або переробленого м’яса, то Департамент охорони здоров’я та соціального забезпечення радить вам зменшити порцію до 70 грам.

Переробленим вважається те м’ясо, для зберігання якого використовують такий спосіб обробки, як копчення, в’ялення, соління або додавання консервантів. До такого виду м’яса відносяться сосиски, бекон, шинка, салямі і паштет, говорить Національна служба охорони Здоров’я Великобританії.

Якщо ви їсте багато червоного або переробленого м’яса, то Національна служба охорони здоров’я рекомендує обмежити його споживання, оскільки ці продукти можливо мають зв’язок з раком кишечника.

Надмірне споживання насичених жирів може підвищити рівень холестерину в крові, а це збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

“А надмірне споживання солі збільшує ризик підвищеного артеріального тиску, який, у свою чергу, призводить до ішемічної хвороби серця”, – додають експерти.
Більш того, якщо ви вживаєте алкоголь, Британський фонд серця підкреслює важливість дотримання рекомендацій фахівців незалежно від того, п’єте ви кожен день, раз або два рази на тиждень або час від часу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: