У ягодах обліпихи містяться майже 200 різноманітних фітохімічних компонентів. За кількістю вітаміну С ця рослина поступається тільки шипшині та червоному перцю. Навіть апельсини містять у 10 разів менше аскорбінової кислоти, ніж обліпиха. Крім того, ці ягоди є одним із лідерів за вмістом вітаміну Е і стоять на другому місці після горіхів та насіння. Цей вітамін дозволяє покращити стан шкіри, волосся та нігтів.
Лікарі стверджують - ягоди благотворно впливають на організм дівчат, особливо вагітних, так як містить фолієву кислоту. Також обліпиха захищає і відновлює слизові оболонки.
Існує думка, що ягода підтримує клітини і тканини, уражені від впливу вільних радикалів. Це означає, що обліпиху часто призначають, як додатковий засіб, під час променевої терапії при онкології.
Основним недоліком ягоди є її проносний ефект. Так що, якщо ви не впевнені в стані свого шлунково-кишкового тракту або недавно постраждали від харчового отруєння, утримайтеся від вживання обліпихи.
Норма в день для здорової людини - не більше 50 ягід. Дітям можна давати розбавлений обліпиховий сік. Якщо є схильність до алергії, то робити це заборонено, особливо, до 3-х років.