Догори
Дати відгук

Національний інститут охорони здоров’я США рекомендує вітамін C, D3 і цинк для профілактики та лікування COVID-19

Хоча із застереженням: даних недостатньо.

2 хв на прочитання22 Вересня 2021, 15:44
Вітаміни Вітаміни
Поділитись:

Національний інститут охорони здоров’я США (NIH) у спеціальному бюлетені застерігає, що наразі недостатньо даних для підтвердження рекомендацій щодо або проти вживання будь-яких вітамінів, мінералів, трав чи інших рослинних, жирних кислот або інших харчових добавок для запобігання чи лікування COVID-19.

«І за законом харчові добавки не дозволяється продавати як лікування, профілактику або ліки від будь-якої хвороби; тільки щодо ліків можуть легально висуватися такі твердження. А проте після появи COVID-19 продажі харчових добавок для імунного здоров'я зросли, оскільки багато людей сподівалися, що ці продукти можуть забезпечити певний захист від інфекції SARS-CoV-2, а для інфікованих COVID-19, — зменшити тяжкість захворювання», — ідеться у повідомленні.

Однак фахівці NIH нагадують, що люди потребують декількох вітамінів і мінералів — включаючи вітамін С, вітамін D і цинк — для правильної імунної функції, а клінічний дефіцит цих поживних речовин може збільшити сприйнятливість до інфекцій.

«Інші інгредієнти харчових добавок, такі як рослинні та пробіотики, не відіграють істотної ролі в організмі, але вони можуть вплинути на імунну функцію. Проте виміряти вплив вітамінів, мінералів та інших інгредієнтів харчових добавок на імунну систему важко, оскільки імунна система — це складна мережа органів, тканин і клітин; немає єдиного, прямого вимірювання функції імунної системи та стійкості до хвороб», — ідеться у повідомленні.

Експерти наголошують, що хоча зараз доступні вакцини проти COVID-19 і розробляються фармакологічні засоби, інтерес до харчових добавок, які можуть посилити імунну функцію та зменшити запалення, щоб запобігти COVID-19 або усунути його ознаки та симптоми, залишається високим. Вплив багатьох із цих інгредієнтів не вивчався на хворих на COVID-19, але дослідження показують, що вони можуть покращити імунну функцію та допомогти запобігти чи зменшити симптоми застуди, грипу та інших інфекцій дихальних шляхів. Тому деякі науковці вважають, що вони можуть сприяти боротьбі з COVID-19.

Також ми писали, як харчуватися під час пандемії: поради дієтолога щодо «протикоронавірусної» дієти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото ілюстративне
Нові правила медоглядів для працівників діятимуть в Україні вже з грудня
2 хв на прочитання3 години тому
Кава при гіпертонії: Кардіолог пояснює, чи безпечно пити 1–2 чашки на день
Кава та високий тиск: Чи безпечно пити 1–2 чашки на день, якщо у вас гіпертонія
3 хв на прочитання9 годин тому
Всесвітній день без Wi-Fi — історія технології, стандарти, вплив на здоров’я
День без Wi-Fi: чи можемо ми знову підключитись до себе
2 хв на прочитання12 годин тому
На авіабазі у США, де стоїть літак Трампа, захворіли люди після відкриття «підозрілої посилки»
На авіабазі у США, де стоїть літак Трампа, захворіли люди після відкриття «підозрілої посилки»
1 хв на прочитанняВчора
У 20 регіонах України впроваджено онлайн-сурдопереклад у ЦОПах ДПС
1 хв на прочитанняВчора
Яскрава упаковка не гарантує користь: як вибирати справді безпечні продукти для дітей
2 хв на прочитання06 Листопада 2025
Хабар та підробка: Деталі кримінальних правопорушень при спробі нелегального вивозу півторарічних хлопчиків до Угорщини.
2 хв на прочитання06 Листопада 2025
Прорив у стоматології: інноваційний гель відновить зубну емаль
3 хв на прочитання06 Листопада 2025