Догори
Дати відгук

Національний інститут охорони здоров’я США рекомендує вітамін C, D3 і цинк для профілактики та лікування COVID-19

Хоча із застереженням: даних недостатньо.

2 хв на прочитання22 Вересня 2021, 15:44
Вітаміни Вітаміни
Поділитись:

Національний інститут охорони здоров’я США (NIH) у спеціальному бюлетені застерігає, що наразі недостатньо даних для підтвердження рекомендацій щодо або проти вживання будь-яких вітамінів, мінералів, трав чи інших рослинних, жирних кислот або інших харчових добавок для запобігання чи лікування COVID-19.

«І за законом харчові добавки не дозволяється продавати як лікування, профілактику або ліки від будь-якої хвороби; тільки щодо ліків можуть легально висуватися такі твердження. А проте після появи COVID-19 продажі харчових добавок для імунного здоров'я зросли, оскільки багато людей сподівалися, що ці продукти можуть забезпечити певний захист від інфекції SARS-CoV-2, а для інфікованих COVID-19, — зменшити тяжкість захворювання», — ідеться у повідомленні.

Однак фахівці NIH нагадують, що люди потребують декількох вітамінів і мінералів — включаючи вітамін С, вітамін D і цинк — для правильної імунної функції, а клінічний дефіцит цих поживних речовин може збільшити сприйнятливість до інфекцій.

«Інші інгредієнти харчових добавок, такі як рослинні та пробіотики, не відіграють істотної ролі в організмі, але вони можуть вплинути на імунну функцію. Проте виміряти вплив вітамінів, мінералів та інших інгредієнтів харчових добавок на імунну систему важко, оскільки імунна система — це складна мережа органів, тканин і клітин; немає єдиного, прямого вимірювання функції імунної системи та стійкості до хвороб», — ідеться у повідомленні.

Експерти наголошують, що хоча зараз доступні вакцини проти COVID-19 і розробляються фармакологічні засоби, інтерес до харчових добавок, які можуть посилити імунну функцію та зменшити запалення, щоб запобігти COVID-19 або усунути його ознаки та симптоми, залишається високим. Вплив багатьох із цих інгредієнтів не вивчався на хворих на COVID-19, але дослідження показують, що вони можуть покращити імунну функцію та допомогти запобігти чи зменшити симптоми застуди, грипу та інших інфекцій дихальних шляхів. Тому деякі науковці вважають, що вони можуть сприяти боротьбі з COVID-19.

Також ми писали, як харчуватися під час пандемії: поради дієтолога щодо «протикоронавірусної» дієти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Кадрові рішення Кабміну: нові призначення в Мінекономіки та НСЗУ
Кабмін провів кадрові ротації в Мінекономіки та НСЗУ
2 хв на прочитаннягодина тому
Генпрокурор ініціював аудит дитбудинків: 430 млн порушень
В Україні розслідують випадки фальшивих психіатричних діагнозів для отримання 20 тис. грн допомоги
2 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне / istockphoto.com
Затверджено правила надання онлайн-підтримки у сфері психічного здоров'я через відеозв’язок та телефон
3 хв на прочитанняВчора
Кластерон прискорює зростання волосся, діючи безпосередньо на гормони в шкірі голови
Препарат, що прискорює зростання волосся на 539%, діючи на причини, а не симптоми
1 хв на прочитанняВчора
Інноваційний захист від ВІЛ: ін'єкційний каботегравір доступний в усіх регіонах України
2 хв на прочитання09 Грудня 2025
Чотири українки гарантували собі місце в основі Australian Open-2026
1 хв на прочитання09 Грудня 2025
В Україні розширили доступ до ін'єкційної доконтактної профілактики ВІЛ
2 хв на прочитання09 Грудня 2025
Степан Гіга переніс ампутацію і перебуває в комі
1 хв на прочитання09 Грудня 2025