Кабачкова ікра на зиму — це чудовий спосіб зберегти смак літа протягом усього холодного сезону. Готується ця страва з простих і доступних інгредієнтів, таких як кабачки, цибуля, морква та часник. Кабачкова ікра зберігається протягом тривалого часу й ідеально підходить як закуска, гарнір або основа для бутербродів.
Інгредієнти:
кабачки — 1,8 кг;
цибуля — 0,5 кг;
морква — 0,4 кг;
часник — 5 часток;
сіль — за смаком;
цукор — 1 ст. л.;
оцет — 1 ст. л.;
томатна паста — 2 ст. л.;
олія рослинна — за смаком.
Πриготування.
Порізати цибулю з морквою.
У сковорідку влити не дуже багато олії, висипати спочатку цибулю, смажити до прозорості.
Потім трохи обсмажити моркву.
Πересипати овочі в каструлю.
Розрізати кабачки.
Додати в сковороду ще олії, висипати третину кабачків, обсмажити, перекласти в загальну каструлю. Повторити ще двічі.
Змішати пасту і 100 мл води, вилити сік до овочів, трохи присолити, накрити кришкою і тушкувати 30 хвилин.
Подрібнити блендером, ввести сіль, часник, прокип'ятити.
Заправити оцтом, швидко розмішати і розкласти киплячу ікру в банки, закрутити.
Більше новин читайте на GreenPost.