Найсмачніша кабачкова ікра на зиму — покроковий рецепт

1 хв на прочитання15 Липня 2024, 07:32
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»

Зберігається протягом тривалого часу й ідеально підходить як закуска, гарнір або основа для бутербродів.

Кабачкова ікра на зиму — це чудовий спосіб зберегти смак літа протягом усього холодного сезону. Готується ця страва з простих і доступних інгредієнтів, таких як кабачки, цибуля, морква та часник. Кабачкова ікра зберігається протягом тривалого часу й ідеально підходить як закуска, гарнір або основа для бутербродів.

Інгредієнти:

кабачки — 1,8 кг;

цибуля — 0,5 кг;

морква — 0,4 кг;

часник — 5 часток;

сіль — за смаком;

цукор — 1 ст. л.;

оцет — 1 ст. л.;

томатна паста — 2 ст. л.;

олія рослинна — за смаком.

Πриготування.

Порізати цибулю з морквою.

У сковорідку влити не дуже багато олії, висипати спочатку цибулю, смажити до прозорості.

Потім трохи обсмажити моркву.

Πересипати овочі в каструлю.

Розрізати кабачки.

Додати в сковороду ще олії, висипати третину кабачків, обсмажити, перекласти в загальну каструлю. Повторити ще двічі.

Змішати пасту і 100 мл води, вилити сік до овочів, трохи присолити, накрити кришкою і тушкувати 30 хвилин.

Подрібнити блендером, ввести сіль, часник, прокип'ятити.

Заправити оцтом, швидко розмішати і розкласти киплячу ікру в банки, закрутити.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: