Сирники – страва по-особливому тепла й домашня, що викликає найприємніші асоціації.
Найчастіше ці кругленькі шайбочки присмачують родзинками, проте підійдуть й інші сухофрукти або ж свіжі фрукти. Подають ніжні сирники з медом, згущеним молоком, варенням чи посипають цукровою пудрою.
Насамперед слід сир розтерти на кашку.
В окремій тарілці збити яйця та всипати манку. Дати набрякнути 2-3 хвилини.
Вилити яєчну суміш у сир і добре вимішати ложкою. Додати крохмаль, цукор та ванілін.
З отриманої маси сформувати сирники. Обваляти кожен у борошні.
Викласти їх на добре розігріту сковороду й смажити на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох боків.