Догори
Дати відгук

Найніжніші млинці на щодень від Євгена Клопотенка

Насправді, ніжність начинки для млинців з м’ясом залежить від ваших уподобань.

4 хв на прочитання16 Лютого 2023, 23:30
Поділитись:

Млинці – це не лише смак, традиції та дитячі спогади. Це ще й про креатив. Загорнути в них можна практично все: кисломолочний і твердий сир, шоколадний крем, вишні, мак, чи вишні з маком, згущене молоко з горіхами, курку з шоколадом, чи сиром на яблучній подушці за рецептом моєї мами.  От, наприклад, Євген Клопотенко рекомендує  млинці з куркою та грибами.

Ммм, це просто божественно! Проте, якщо ви думаєте, що мій запас неперевершених млинців вичерпався, то ви дуже помиляєтесь. Бо сьогодні я пропоную дещо не менш особливе – м’ясні млинці з курячим мусом, який не просто найніжніший з усіх, що ви колись пробували, а й ще й найароматніший та найсоковитіший. Та ще й тісто ми зробимо не на молоці, а на воді. Така от чудасія.

СЕКРЕТИ НАЙНІЖНІШОЇ НАЧИНКИ З М’ЯСА 

Насправді, ніжність начинки для млинців з м’ясом залежить від ваших уподобань. Чим наполегливіше і довше ви будете перебивати шматочки відвареного курячого філе у паштет, тим ніжнішим він буде. Звісно, все вийде ідеально за умови, що ви додасте ті секретні інгредієнти, які я пропоную в рецепті. Спойлер – це томатний сік, кетчуп та сир.   

Філе обов’язково треба відварити до готовності. Я пропоную готувати його з часником, який зможе цілком і повністю віддати свій смак і аромат м’ясу. Воно буде манливо апетитним, як тільки довариться. Але тримайте себе в руках, не їжте філе шматками, а кидайте в блендер. Бо у нас на меті найсмачніші млинці з м’ясом, а не просто курка з часником.

 

 

ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ З М’ЯСОМ

ІНГРЕДІЄНТИ

2 шт. курячого філе

200 г твердого сиру

30-50 мл томатного соку

1/2 головки часнику

150 г борошна

300 мл води

3 яйця

2 ст. л. олії

1 дрібка червоного перцю

1 ч. л. кетчупу

сіль до смаку

сметана для подачі

 

 

 

МЛИНЦІ З М’ЯСОМ ТА СИРОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Відваріть 2 шт. курячого філе з зубчиками ½ головки часнику, додавши сіль до смаку. Як правило, достатньо 20-25 хвилин, щоб таке м'ясо приготувалося.

 КРОК 2

Змішайте у глибокій мисці 3 яйця, 300 мл води кімнатної температури, 2 ст. л. олії та дрібку солі. Збийте до однорідності.

 КРОК 3

Поступово додавайте 150 г борошна і знову збийте. Треба досягти ідеальної однорідності – щоб ніяких грудочок.

ОК 4

Розігрійте пательню. Олію можна не додавати, бо вона є у складі тіста. Проте, якщо ваша сковорідка капризує і млинці прилипають, то змастіть її дно олією чи смальцем за допомогою кулінарного пензлика, або навіть шматочком сала.

 КРОК 5

Готове куряче філе остудіть і поріжте невеликими кубиками.

 КРОК 6

У чашу блендера перекладіть курку, додайте 30 мл томатного соку, 1 дрібку червоного перцю та 1 ч. л. кетчупу. Я скористався своїм стаціонарним блендером Panasonic, який легко подрібнить будь-які продукти за лічені хвилини.

 РОК 7

Перебийте до однорідного стану. Як я вже казав, консистенція залежить від ваших уподобань: хочете – перетворіть філе у ніжний мус, а хочете – залиште йому структурність. Хоча ми й готуємо найніжніші млинці з м'ясом, проте завжди є місце для свободи смаків.

 КРОК 8

Натріть 200 г твердого сиру на середній тертці та додайте його до начинки. Гарно перемішайте.

ОК 9

Викладайте на кожен млинець з сиром, загортайте в рол і кладіть на тарілку. Добре, якщо млинці будуть ще гарячими, тоді сир трішки підтане. Або за бажанням можете усі готові млинці з м'ясом трішки підігріти, щоб сир точно тягнувся. Буде смачно у будь-якому разі. Гарантую.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.