Торт «Наполеон» належить до найпопулярніших солодощів. Приготувати його можна і вдома, причому без особливих зусиль.
Інгредієнти:
тісто листкове — 500 г;
яйце куряче — 3 шт.;
масло вершкове — 200 г;
борошно — 2 ч. л.;
молоко — 250 мл;
цукор — 100 г;
варене згущене молоко — 300 г;
ваніль — 1 г;
шоколад (за бажанням) — 50 г.
Приготування.
Тісто розкачати шаром завтовшки 2-3 мм. Розрізати на квадрати зі сторонами близько 3-4 см.
Перекласти квадрати тіста на лист, вистелений пекарським папером.
Відправити лист у розігріту до 200-220 °С духовку до яскравого зарум'янювання — хвилин на 7-10.
У каструлю випустити яйця.
Влити молоко до яєць.
Перекласти в яєчно-молочну суміш згущене молоко.
Всипати борошно.
Додати цукор, ваніль.
Усе ретельно перемішати і поставити на вогонь.
Варити, помішуючи, до загусання.
Додати вершкове масло і зняти з вогню. Перемішати, остудити.
Миску ретельно застелити харчовою плівкою. Перекласти до неї листкові квадратики.
Злегка пом'яти квадратики руками, щоб вийшло близько 30 % крихти.
Залити шари кремом, перемішати, накрити і залишити на ніч у холодильнику для застигання.
Перевернути миску, виклавши торт на таріль. За бажанням прикрасити лінивий «Наполеон» тертим шоколадом.
Лінивий торт «Наполеон» готовий. Смачного!
Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.