Найлінивіший торт «Наполеон»

1 хв на прочитання08 Жовтня 2022, 07:41

За бажанням його можна прикрасити тертим шоколадом.

Торт «Наполеон» належить до найпопулярніших солодощів. Приготувати його можна і вдома, причому без особливих зусиль.

Інгредієнти:

тісто листкове — 500 г;

яйце куряче — 3 шт.;

масло вершкове — 200 г;

борошно — 2 ч. л.;

молоко — 250 мл;

цукор — 100 г;

варене згущене молоко — 300 г;

ваніль — 1 г;

шоколад (за бажанням) — 50 г.

Приготування.

Тісто розкачати шаром завтовшки 2-3 мм. Розрізати на квадрати зі сторонами близько 3-4 см.

Перекласти квадрати тіста на лист, вистелений пекарським папером.

Відправити лист у розігріту до 200-220 °С духовку до яскравого зарум'янювання — хвилин на 7-10.

У каструлю випустити яйця.

Влити молоко до яєць.

Перекласти в яєчно-молочну суміш згущене молоко.

Всипати борошно.

Додати цукор, ваніль.

Усе ретельно перемішати і поставити на вогонь.

Варити, помішуючи, до загусання.

Додати вершкове масло і зняти з вогню. Перемішати, остудити.

Миску ретельно застелити харчовою плівкою. Перекласти до неї листкові квадратики.

Злегка пом'яти квадратики руками, щоб вийшло близько 30 % крихти.

Залити шари кремом, перемішати, накрити і залишити на ніч у холодильнику для застигання.

Перевернути миску, виклавши торт на таріль. За бажанням прикрасити лінивий «Наполеон» тертим шоколадом.

Лінивий торт «Наполеон» готовий. Смачного!

Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: